ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνταξιούχοι: Τους μείωσαν την μικρή επιταγή μετά τις αυξήσεις – Μικρότερο όμως το ποσό στο σύνολο

Συνταξιούχοι: Τους μείωσαν την μικρή επιταγή μετά τις αυξήσεις – Μικρότερο όμως το ποσό στο σύνολο

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι δέχτηκαν σημαντική μείωση στην μικρή επιταγή που λαμβάνουν.

Ρεκόρ τηλεφωνημάτων έχει δεχτεί η ΕΚΥΣΥ με έντονες διαμαρτυρίες χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι δέχτηκαν σημαντική μείωση στην μικρή επιταγή που λαμβάνουν, σε σχέση με τα προηγούμενα ποσά που έπαιρναν. Αποτέλεσμα αυτού είναι αντί για αύξηση στα εισοδήματά τους τον Ιανουάριο του 2022 να έχουν μείωση που σε αρκετές περιπτώσεις είναι σημαντική.

Η ΕΚΥΣΥ για το λόγο αυτό ζητά άμεση συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για συζήτηση και επίλυση του προβλήματος αυτού θεωρώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας είναι αντίθετος ως προς την φιλοσοφία και τον στόχο της ειδικής χορηγίας.

Όπως τονίζει η ΕΚΥΣΥ στην επιστολή της προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, δεν είναι λογικό την ώρα που στόχος του Σχεδίου είναι η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ύστερα από κάποιες αυξήσεις που παραχωρούνται στις συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων να μειώνεται το ποσό της Ειδικής χορηγίας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η στρεβλή κατάσταση να έχουν συνολικό εισόδημα από σύνταξη και ειδική χορηγία πιο χαμηλό από ότι έπαιρναν το 2021, εξανεμίζοντας ουσιαστικά και εκείνες τις μικρές αυξήσεις που έλαβαν στις συντάξεις από το ΤΚΑ.

Η ΕΚΥΣΥ επίσης επισημαίνει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα εισοδηματικά όρια του Σχεδίου, λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό αύξησης των συντάξεων και τις αυξήσεις στις τιμές ούτως ώστε να μην παρουσιάζεται αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο και άλλες στρεβλώσεις που αδικούν τους χαμηλοσυνταξιούχους και άλλους συνταξιούχους του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top