ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στις υπερχρεώσεις σε αγορές με πιστωτικές κάρτες δίνει νέο νομοσχέδιο

Τέλος στις υπερχρεώσεις σε αγορές με πιστωτικές κάρτες δίνει νέο νομοσχέδιο

Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής τέθηκε την Τρίτη 1/2 το αναθεωρημένο κείμενο, που αφορά στην πρόταση νόμου, με την οποία θα επιλύεται το πρόβλημα της υπερχρέωσης προϊόντων, τα οποία αγοράζονται με τις πιστωτικές κάρτες.

Με τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου παρέχεται η δυνατότητα στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή να ελέγχει και να εποπτεύει τη συμμόρφωση των δικαιούχων και να ερευνά καταγγελίες παραβάσεων, να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα και να εκδίδει δικαστικά διατάγματα.

Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, ανέφερε ότι στις δυο προηγούμενες συνεδρίες της Επιτροπής είχαν τονίσει την αρνητική στάση του Υπουργείου Οικονομικών και της Νομικής Υπηρεσίας, για να σημειώσει πως οι εκπρόσωποι του Υπουργείου είχαν αναφέρει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι η πρόταση είναι αντισυνταγματική και ασύμβατη με το ενωσιακό δίκαιο.

Ο κ. Κώστα ανέφερε ότι πίεσαν πολύ το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα και τη Νομική Υπηρεσία για να συνεργαστούν, για να σημειώσει ότι «η επιμονή τους έφερε αποτέλεσμα», αφού σήμερα τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής το αναθεωρημένο κείμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα «δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση, η Βουλή τρέχει να κλείσει νομοθετικά κενά», για να προσθέσει ότι «τρέχει να προστατεύσει τους καταναλωτές και τρέχει να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση πριν πάρει αυτήν την απόφαση».

Ανέφερε ακόμα ότι σε κάποιες επιχειρήσεις επιβάλλονται επιπρόσθετες χρεώσεις στους καταναλωτές που πληρώνουν με κάρτες την αγορά προϊόντων, όπως τσιγάρα, γάλα, εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, με τη δικαιολογία ότι το μικρό περιθώριο κέρδους σε αυτά τα προϊόντα εξανεμίζεται στην προσπάθεια εταιρειών παροχής υπηρεσίας πληρωμής με κάρτες.

Τέλος, είπε ότι «σε κάποιες περιπτώσεις οι αυξήσεις αυτές συγκριτικά με την τιμή του προϊόντος είναι υψηλές».

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΣοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top