ΥΓΕΙΑ

Το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγητό που βοηθά την πέψη και θωρακίζει την καρδιά

Το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγητό που βοηθά την πέψη και θωρακίζει την καρδιά

Μια κοτόσουπα τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι σίγουρα ένα αγαπημένο διατροφικό βάλσαμο, τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσετε και μια άλλη χορτοφαγική εκδοχή, μια θρεπτική δηλαδή σούπα χρησιμοποιώντας λαχανικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας;

Στην καρδιά του χειμώνα με το κρύο να κυριαρχεί, όλοι αποζητάμε κάτι ζεστό, γρήγορο και υγιεινό που θα μας ζεστάνει και θα μας χορτάσει. Η σούπα λαχανικών είναι αυτό το απόλυτο comfort food του χειμώνα που δεν χρειάζεται και αρκετή μαεστρία για να παρασκευαστεί, μιας και στην ουσία τα συστατικά της θα βράσουν όλα μαζί.

Ανοίξτε λοιπόν το ψυγείο και επιλέξτε τα λαχανικά εκείνα που φαίνεται ότι θα χαλάσουν σύντομα και πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τις υφές, διότι τα οφέλη μιας τέτοιας σούπας είναι πολλαπλά:

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Εάν αυξήσουμε γενικά την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, σύντομα θα δούμε το νούμερο στη ζυγαριά να μικραίνει. Η σούπα λαχανικών είναι ένα ελαφρύ γεύμα και μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα του κορεσμού με χαμηλή πρόσληψη θερμίδων και υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών. Αποφύγετε όμως λιπαρά όπως το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος και προτιμήστε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή κατίκι.

Βοηθά στην πέψη

Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη διαδικασία της πέψης και στην κινητικότητα του εντέρου. Θα μπορούσατε λοιπόν να δοκιμάσετε να συμπεριλάβετε τη σελινόριζα , το λάχανο, αλλά και όποιο λαχανικό προτιμάτε.

Κατανάλωση υγρών

Τους χειμωνιάτικους μήνες τείνουμε να… ξεχνάμε να πίνουμε νερό, οπότε ένας θρεπτικός τρόπος να παραμείνουμε ενυδατωμένοι είναι μια χορτοφαγική σούπα, εκτός από άλλες επιλογές όπως το τσάι.

Πηγή αντιοξειδωτικών

Προσθέτοντας λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η πιπεριά, η ντομάτα και το καρότο, αλλά και κρεμμύδι και σκόρδο θωρακίζουμε τον οργανισμό μας από χρόνιες παθήσεις και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Θωρακίζει την υγεία της καρδιάς και των οστών

Λαχανικά όπως η γλυκοπατάτα και τα παντζάρια αποτελούν ορισμένους από τους καλύτερους συμμάχους για την υγεία των οστών, ενώ συστατικά όπως το σκόρδο, το μπρόκολο και το λάχανο, αλλά γενικά μια χορτοφαγική διατροφή συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Θυμηθείτε ότι τα λαχανικά με αυτόν τον τρόπο παρασκευής δεν χάνουν τη θρεπτική τους αξία και λαμβάνετε όλα τους τα οφέλη. Μην αμελήσετε επίσης να εμπλουτίσετε τη σούπα σας με μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι, τον κουρκουμά και το τζίντζερ για επιπλέον θρέψη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top