ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρά η επιτροπή των έκτων κοινοτήτων του Βασιλικού στη δημιουργία ενεργειακού κέντρου στο Βασιλικό

Αντιδρά η επιτροπή των έκτων κοινοτήτων του Βασιλικού στη δημιουργία ενεργειακού κέντρου στο Βασιλικό

Την αντίθεση της στην δημιουργία ενεργειακού κέντρο στο Βασιλικό εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των οκτώ κοινοτήτων Βασιλικού.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και τουρισμού για ενεργειακό κέντρο στο Βασιλικό, απασχόλησε κοινή συνεδρίαση των οκτώ Κοινοτήτων που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2015. Η Επιτροπή εκφράζει ομόφωνα την αντίθεση της και δηλώνει ότι είναι κάθετα εναντίον στις αποφάσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι «στο παρελθόν βλέποντας τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας και αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας διαθέσαμε αρκετό χρόνο με καλή διάθεση για εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης».

Δυστυχώς όμως, συνεχίζει η ανακοίνωση «είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε και δημόσια την αντίθεση μας επειδή παρά τις υποσχέσεις ότι θα προηγηθεί η στρατηγική Περιβαλλοντική Μελέτη πριν από οποιαδήποτε απόφαση αυτό δεν έγινε ποτέ». Επίσης θα θυματοποιηθούν αρκετοί ιδιοκτήτες γης χωρίς καμιά αποζημίωση, δεν έχει εξευρεθεί εναλλακτική περιοχή για τη Τρίτη φάση του έργου και δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση «η πρόταση του Υπουργείου Ε.Ε.Β.Τ.  δεν προτείνει τίποτα το συγκεκριμένο προς τις κοινότητες μας και μας αφήνει έρμαιο στα χέρια των διαφόρων εταιρειών χωρίς καμία δέσμευση από αυτές».

Προστίθεται επίσης ότι «από την πείρα που είχαμε πρόσφατα, έχουμε το δικαίωμα να αμφιβάλλουμε για τις καλές τους προθέσεις. Μέλημα μας είναι η υγεία και ασφάλεια των κατοίκων χωρίς την θυματοποίηση των ιδιοκτητών γης διατηρώντας το δικαίωμα μας να ζήσουμε στις κοινότητες μας σε συνθήκες ευημερίας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων περιφέρειας Βασιλικού-Ζυγίου, δηλαδή Καλαβασού Λευτέρης Φωκά, Ζυγίου Μιχάλης Παπαδημητρίου, Μαρί Μαρία Γεωργίου, Μαρωνίου  Νεοκλής Νεοκλέους, Τόχνης Βασίλη Σταύρου, Χοιροκοιτίας Χαράλαμπος Ιωάννου, Ψεματισμένου Χριστόδουλος Παπαχρίστου και Πεντακώμου Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top