ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεύτερη ηλικιωμένη θύμα - Της είπε ο «Γιώργος» ότι πρέπει να χειρουργηθεί επείγον η νύφη της και της πήρε 7,000 ευρώ

Δεύτερη ηλικιωμένη θύμα - Της είπε ο «Γιώργος» ότι πρέπει να χειρουργηθεί επείγον η νύφη της και της πήρε 7,000 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης και απόσπασης του χρηματικού ποσού των 7,000 ευρώ, με παραπονούμενη συνταξιούχο γυναίκα ηλικίας 75 ετών, διερευνά η Αστυνομία, που συστήνει την προσοχή στο κοινό, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση όπως οι πολίτες, σε περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των υπόπτων, που τις προηγούμενες ημέρες, με το ίδιο τέχνασμα, κατάφεραν να αποσπάσουν άλλες 10,000 ευρώ, από γυναίκα ηλικίας 73 ετών, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα και από άλλους πολίτες, που ωστόσο δεν πίστεψαν τους δράστες και ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία.

Μετά την καταγγελία που υπέβαλε 73χρονη, στο ΤΑΕ Πάφου, την περασμένη Παρασκευή, για απόσπαση του χρηματικού ποσού των 10,000 ευρώ, από τους δράστες της απάτης, στο ΤΑΕ Πάφου υποβλήθηκε χθες νέα καταγγελία παρόμοιου περιστατικού, με θύμα την 75χρονη συνταξιούχο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 75χρονης παραπονούμενης, γύρω στις 10.30 πριν το μεσημέρι της Δευτέρας, επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά, τόσο στο σταθερό όσο και στο κινητό της τηλέφωνο, με απόκρυψη του τηλεφωνικού αριθμού του, άντρας ο οποίος μιλούσε με ελλαδίτικη προφορά, ο οποίος της ανέφερε ότι συγγενικό της πρόσωπο, συγκεκριμένα η νύμφη της, μετά από ατύχημα, τραυματίστηκε στο πόδι και χρειάζεται επειγόντως να τύχει χειρουργικής επέμβασης, για τοποθέτηση πλατίνας στο πόδι της. Ο ύποπτος ανέφερε στην 75χρονη ότι η επέμβαση θα κοστίσει 50,000 ευρώ και ζήτησε όπως τα χρήματα καταβληθούν σε πρόσωπο, με όνομα «Γιώργος», ο οποίος θα την συναντούσε στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά, στην Πάφο.

Η παραπονούμενη, αφού πείστηκε από τα όσα της ανάφερε τηλεφωνικά ο ύποπτος, μετέβηκε σε τράπεζα, όπου έκανε ανάληψη από τραπεζικό της λογαριασμό, του ποσού των 7,000 ευρώ και στη συνέχεια, μετέβηκε στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά. Εκεί την πλησίασε άγνωστος της άντρας, ο οποίος της ανάφερε ότι είναι ο άντρας με όνομα «Γιώργος», με την παραπονούμενη να του δίνει τα χρήματα που είχε πάρει από την τράπεζα.

Αργότερα, η παραπονούμενη υποψιάστηκε ότι έπεσε θύμα απάτης και στις 2.30 το μεσημέρι, προχώρησε σε καταγγελία στο ΤΑΕ Πάφου, μέλη του οποίου μετέβησαν στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά για εξετάσεις προς εντοπισμό του υπόπτου που απέσπασε τα χρήματα από την παραπονούμενη.

Ο ύποπτος περιγράφεται ως άντρας ηλικίας 30 ετών περίπου, ύψους 1.70μ. περίπου, εύσωμος, με κανονικά, μαύρα μαλλιά, ανοιχτόχρωμο δέρμα, πιθανόν Κύπριος ή Έλληνας, ο οποίος έφερε πιθανόν μαύρα ρούχα. Η περιγραφή του ομοιάζει με την περιγραφή του υπόπτου που την περασμένη Παρασκευή, με το ίδιο τέχνασμα, απέσπασε από 73χρονη γυναίκα, το χρηματικό ποσό των 10,000 ευρώ. Σύμφωνα με την περιγραφή της 73χρονης, ο άντρας στον οποίο η ίδια παρέδωσε τα χρήματα, είναι ηλικίας 35 ετών περίπου, γεροδεμένος, μετρίου αναστήματος, με μαύρα κοντά μαλλιά.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, απευθύνοντας έκκληση όπως πολίτες που δεχθούν παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνόντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top