Γιατρός εξαπατούσε το ΓΕΣΥ - Τον κατήγγειλαν οι ασθενείς του και πάει Δικαστήριο

Γιατρός εξαπατούσε το ΓΕΣΥ - Τον κατήγγειλαν οι ασθενείς του και πάει Δικαστήριο

Την ποινική δίωξη ιδιώτη επαγγελματία υγείας, συμβεβλημένου με το ΓεΣΥ και εγγεγραμμένου στον ΟΑΥ, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, αφού κατόπιν διερεύνησης σχετικών καταγγελιών από την Αστυνομία, διαφάνηκε ότι εκ μέρους της εταιρείας του κατηγορουμένου καταχωρήθηκε συνδυασμός δραστηριοτήτων στο ΓεΣΥ για τις οποίες υποβλήθηκε απαίτηση πληρωμής, χωρίς αυτές ωστόσο να έχουν πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες εναντίον του ιδιώτη επαγγελματία υγείας έγιναν από ασθενείς, οι οποίοι κατήγγειλαν στον ΟΑΥ ότι ο εν λόγω γιατρός καταχώρησε στη μερίδα τους στο ΓεΣΥ πλασματικό αριθμό συγκεκριμένων υπηρεσιών φροντίδας υγείας.

Από το ανακριτικό έργο που ακολούθησε διαφάνηκε ότι εκ μέρους της εταιρείας του κατηγορουμένου καταχωρήθηκε συνδυασμός δραστηριοτήτων παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών φροντίδας υγείας, για τις οποίες υποβλήθηκε απαίτηση, χωρίς αυτές να έχουν παρασχεθεί προς τους ασθενείς.

Από την υπάρχουσα μαρτυρία και στοιχεία, ο ιδιώτης γιατρός φέρεται να προέβη σε αδικήματα διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατάρτισης εγγράφων χωρίς εξουσία, παραποίησης μητρώων και αρχείων, απάτης και απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE