ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχίζει η αποστολή εξωδίκων από τις κάμερες - Ποια η διαδικασία πληρωμής τους - Πότε ανάβουν φλας οι υπόλοιπες

Αρχίζει η αποστολή εξωδίκων από τις κάμερες - Ποια η διαδικασία πληρωμής τους - Πότε ανάβουν φλας οι υπόλοιπες

Πέραν των 30 χιλιάδων εξώδικα έχουν μαζευτεί από τις αρχές του χρόνου και θα αρχίσουν σήμερα 9/2 να αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου.

Παραδέχθηκε πως υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή τους ο Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Χάρης Ευριπίδου, σημειώνοντας ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα. «Έπρεπε να γίνουν αρκετοί έλεγχοι, να ενωθεί το σύστημα της αστυνομίας με το σύστημα της εταιρείας, να ξεκαθαριστούν οι βαθμοί ποινής για κάθε παράβαση, για να μπορούν να ενημερωθούν σωστά οι ιδιοκτήτες των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Ευριπίδου μιλώντας στην εκπομπή ‘Μεσημέρι και Κάτι’ του Sigma.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ποια η διαδικασία
Όπως εξήγησε στο ThemaOnline o Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής, το εξώδικο αποστέλλεται με συστημένο φάκελο μέσω ταχυδρομείου στον ιδιοκτήτη του οχήματος. Με τη σειρά του, ο ιδιοκτήτης έχει 15 μέρες από την παραλαβή να υποδείξει ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος κατά την παράβαση. Από την μέρα αποδοχής της παράβασης, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 30 μέρες να πληρώσει το εξώδικο. Αν λήξει αυτή η περίοδος, τότε ο παραβάτης έχει άλλες 15 μέρες στη διάθεσή του για να πληρώσει το πρόστιμο το οποίο όμως θα αυξηθεί κατά το ήμισυ. Αν δεν πληρωθεί ούτε στις 45 μέρες τότε αυτόματα με τη λήξη των 15 μερών αυτόματα γίνεται φάκελος στο δικαστήριο.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος μέσω του ταχυδρομείου, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος έχει τρεις προσπάθειες μέσω κλητήρα να τον βρει. Στην περίπτωση που αποτύχει και το αποδείξει, τότε αναλαμβάνει τον εντοπισμό του η αστυνομία.

Ερωτηθείς τι μπορεί να πράξει ο οδηγός του οχήματος σε περίπτωση που πιστεύει ότι δεν υπάρχει παράβαση, ο κ. Μιλής εξήγησε πως στον φάκελο με το εξώδικο περιλαμβάνονται και συγκεκριμένοι κωδικοί με τους οποίους μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας μπορεί να δει φωτογραφίες από την παράβαση. Στην περίπτωση που διαφωνεί θα πρέπει να στηρίξει τη θέση του στο δικαστήριο.

Πότε θα μπουν κι άλλες κάμερες στους δρόμους
Τέλος του Απρίλη θα ολοκληρωθεί η Α΄φάση του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Μιλή, θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους άλλες 16 κινητές κάμερες και θα τοποθετηθούν ακόμη 20 σταθερές σε επιλεγμένα σημεία ανά το παγκύπριο.
Τέλος του 2022 θα ολοκληρωθεί και η Β’ φάση με 66 σταθερές κάμερες σε περίπου 33 διασταυρώσεις. Συνολικά θα τοποθετηθούν περίπου 90 σταθερές κάμερες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top