ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές οι κατηγορίες των συλληφθέντων για τον φόνο Φάλγιαλι - Τι βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος

Βαριές οι κατηγορίες των συλληφθέντων για τον φόνο Φάλγιαλι - Τι βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος

Υπό εξαήμερη κράτηση έθεσε το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας τους δύο συλληφθέντες για την δολοφονία του Τ/κ επιχειρηματία, Χαλίλ Φάλγιαλι το βράδυ της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, ο Γιουσούφ Γκιουνές που τελούσε υπό μονοήμερη κράτηση και ο Ομέρ Τουντς, που τελούσε υπό διήμερη, παρουσιάστηκαν σήμερα 11/2 στο «δικαστήριο» το οποίο αποδέχθηκε το αίτημα της «αστυνομίας» για εξαήμερο, αυτή τη φορά, διάταγμα κράτησής τους.

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χρήση, διάθεση, μεταφορά παράνομων πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών, εκ προθέσεως ζημιά και πυροβολισμοί σε κατοικημένη περιοχή. Ο Τουντς αρνείται πάντως κάθε διασύνδεσή του με το έγκλημα και εξέφρασε φόβους για την ασφάλειά του. Ωστόσο στην θεληματική του κατάθεση στην «αστυνομία» φέρεται να έδωσε στοιχεία που δεν είναι σωστά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όπως ανακοινώθηκε από τον «αστυνομικό ανακριτή», στην σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκαν 59 κενά φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών, 9 τεμάχια σφαιρών 7,62 χιλιοστών και θραύσματα πυρήνα στη θέση τους και 5 φυσίγγια των 9 χιλιοστών. Στο πλαίσιο της έρευνας, αποστέλλονται στην Άγκυρα δείγματα DNA, εδάφους και δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και σφαίρες για βαλλιστικό έλεγχο. Αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από ένα όπλα στο περιστατικό, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν περισσότερα από ένα τα άτομα που ήταν επιτόπου στην ενέδρα και την εκτέλεση.

Η «αστυνομία» αναμένει πληροφορίες και στοιχεία από την Τουρκία για αναζήτηση και ταυτοποίηση υπόπτων. Στο έγκλημα πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εξετάζονται δεδομένα GPS πριν και μετά την δολοφονία.

Ο «αστυνομικός ανακριτής» είπε ότι γίνεται μια ευρεία έρευνα σε Τουρκία και ψευδοκράτος για την δολοφονία και πως εξετάζονται και στοιχεία που προέκυψαν με τις αυτοψίες στις σορούς του Χαλίλ Φάλγιαλι και το οδηγού του, Μουράτ Ντεμιρτάς.

Υπενθύμισε ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία άτομα στην Κωνσταντινούπολη και συνεχίζουν να ανακρίνονται στην εκεί Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας.

Η τουρκική Χουριέτ γράφει κι αυτή σήμερα ότι ένας από τους 3 που τελούν υπό ανάκριση στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, είναι ο αρχηγός της σπείρας Σοϊλεμέζ, Μουσταφά. Αναφέρει επίσης ότι αυτός και οι άλλοι δύο φέρονται να είναι οι δολοφόνοι. Σημειώνεται δε ότι οι «αδερφοί Σοϊλεμέζ» αναφέρονται και στην έκθεση για το σκάνδαλο Σουσορλούκ στην Τουρκία, όπου είχε αποδειχθεί η σχέση της μαφίας με την πολιτική.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι η σορός του Μουράτ Ντεμιρτάς, που υπέκυψε επιτόπου κατά την ενέδρα δολοφονίας, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί από το νεκροτομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία στο σπίτι του στην Κερύνεια αλλά η ταφή θα γίνει στην Άγκυρα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top