ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανεμβολίαστοι στους χώρους εστίασης και χορός στα νυχτερινά κέντρα – Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που περιμένουμε

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανεμβολίαστοι στους χώρους εστίασης και χορός στα νυχτερινά κέντρα – Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που περιμένουμε

Έγκριση μικρών χαλαρώσεων από το Υπουργικό περιμένουμε τις επόμενες μέρες, οι οποίες θα είναι και η άρση της απαγόρευσης που αφορά τον χορό στα κέντρα διασκέδασης, την αύξηση στον αριθμό των ατόμων σε συναθροίσεις, ενώ στο τραπέζι μπαίνει το «πράσινο» στους ανεμβολίαστους για τους χώρους εστίασης.

Παρόλο που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει επιβαρυμένη, οι σκέψεις των ειδικών περιστρέφονται σε διάφορες χαλαρώσεις, ενώ αυτές θα κριθούν από τις νοσηλείες και όχι από τον αριθμό των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα χθες Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι νοσηλεύονται 184 ασθενείς COVID-19 στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, ενώ οι 43 είναι σε σοβαρή κατάσταση (3 σε ΜΕΘ/8 διασωληνωμένοι, 32 σε ΜΑΦ). Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν 4 θάνατοι και 2.485 (ποσοστό θετικότητας 2,15%) νέα κρούσματα, τα οποία προέκυψαν από 115.325 διαγνωστικές εξετάσεις

Όπως έχουμε ξανά αναφέρει, οι εισηγήσεις που θα προτείνουν οι ειδικοί στον Υπουργό Υγείας θα αφορούν κυρίως την αύξηση των ατόμων σε συναθροίσεις αλλά και σε χώρους εστίασης, όπως επίσης και την επιστροφή του χορού στα νυχτερινά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά χαλαρώσεις για τους ανεμβολίαστους, οι απόψεις διίστανται, καθώς ορισμένοι, εκ’ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, θεωρούν πως σε περίπτωση άρσης του μέτρου που τους αποκλείει από τους χώρους εστίασης και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην εμβολιαστική κάλυψη.

Σε δηλώσεις του χθες ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ανέφερε: «Ο δείκτης μεταδοτικότητας δείχνει μια σημαντική μείωση μετά από αύξηση τις τελευταίες 10 μέρες.

Μείωση υπάρχει και στο ποσοστό θετικότητας. Αναμένουμε να δούμε και τα αποτελέσματα τις επόμενες μέρες, πριν συνεδριάσουμε την Τρίτη για να παρουμε τις εισηγήσεις που θα πάνε στο Υπουργικό», δήλωσε ο κ. Χατζηπαντέλα. Οι θέσεις των επιδημιολόγων θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ίδια μέρα στις 10:00 το πρωί.

Πρόσθεσε ακόμη πως «πρέπει να προγραμματίσουμε τα μέτρα μακροπρόθεσμα για να μπορεί να προγραμματιστεί και ο κόσμος. Παράλληλα όποια μέτρα θα αποφασίσουμε από εδώ και πέρα πρέπει να εφαρμόζονται εύκολα. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες που θα κινηθούμε».

Η είσοδος μη εμβολιασμένων σε κέντρα αναψυχής και χώρους εστίασης με αρνητικό τεστ είναι κάτι που θα εξεταστεί την Τρίτη δήλωσε ο Υπουργός. «Περιμένω να ακούσω τις εισηγήσεις των ειδικών και να αποφασίσουμε, Μέχρι τώρα δεν έχω κάποιες εισηγήσεις από τους ειδικούς», σημείωσε.

Καταλήγοντας, είπε πως στόχος είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν να έχουν βάθος χρόνου τουλάχιστον για τον επόμενο ένα μήνα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top