Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ απήχθησαν στη νότια Υεμένη, ενώ επέστρεφαν στο Αντεν έπειτα από μία αποστολή, ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από τα Ηνωμένα Εθνη.

Οι υπάλληλοι έπεσαν θύματα απαγωγής την Παρασκευή στο Κυβερνείο του Αμπιάν, δήλωσε ο Ράσελ Γκίκι, εκπρόσωπος του κορυφαίου αξιωματούχου του ΟΗΕ στην Υεμένη. "Τα Ηνωμένα Εθνη βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές για να διασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους", συμπλήρωσε ο Γκίκι.

Ενας στρατιωτικός συνασπισμός με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία πολεμά τους φιλο-ιρανούς αντάρτες Χούθι στην Υεμένη από το 2015. Ο συνασπισμός παρέμβηκε στον εμφύλιο της Υεμένης το 2015 αφότου οι Χούθι ανέτρεψαν την κυβέρνηση στη Σανάα. Η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων, με συνέπεια μία τρομερή ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Οριακή μάχη ΔΗΣΥ–ΑΚΕΛ, άνοδος για ΕΛΑΜ και τριπλή πίεση στη μεσαία ζώνη

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Οριακή μάχη ΔΗΣΥ–ΑΚΕΛ, άνοδος για ΕΛΑΜ και τριπλή πίεση στη μεσαία ζώνη

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΙΚ ανατρέπει τη βεβαιότητα και επιβεβαιώνει ότι η αναμέτρηση για την πρώτη θέση θα κριθεί στο νήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE