Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ απήχθησαν στη νότια Υεμένη, ενώ επέστρεφαν στο Αντεν έπειτα από μία αποστολή, ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από τα Ηνωμένα Εθνη.

Οι υπάλληλοι έπεσαν θύματα απαγωγής την Παρασκευή στο Κυβερνείο του Αμπιάν, δήλωσε ο Ράσελ Γκίκι, εκπρόσωπος του κορυφαίου αξιωματούχου του ΟΗΕ στην Υεμένη. "Τα Ηνωμένα Εθνη βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές για να διασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους", συμπλήρωσε ο Γκίκι.

Ενας στρατιωτικός συνασπισμός με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία πολεμά τους φιλο-ιρανούς αντάρτες Χούθι στην Υεμένη από το 2015. Ο συνασπισμός παρέμβηκε στον εμφύλιο της Υεμένης το 2015 αφότου οι Χούθι ανέτρεψαν την κυβέρνηση στη Σανάα. Η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων, με συνέπεια μία τρομερή ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πρόταση-λύση για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους» – «Δεν με πτοεί το πολιτικό κόστος»

ΠτΔ: «Πρόταση-λύση για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους» – «Δεν με πτοεί το πολιτικό κόστος»

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, άνοιξε τα χαρτιά του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, στέλνοντας σαφή μηνύματα τόσο για το εθνικό ζήτημα όσο και για τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE