Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ απήχθησαν στη νότια Υεμένη, ενώ επέστρεφαν στο Αντεν έπειτα από μία αποστολή, ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από τα Ηνωμένα Εθνη.

Οι υπάλληλοι έπεσαν θύματα απαγωγής την Παρασκευή στο Κυβερνείο του Αμπιάν, δήλωσε ο Ράσελ Γκίκι, εκπρόσωπος του κορυφαίου αξιωματούχου του ΟΗΕ στην Υεμένη. "Τα Ηνωμένα Εθνη βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές για να διασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους", συμπλήρωσε ο Γκίκι.

Ενας στρατιωτικός συνασπισμός με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία πολεμά τους φιλο-ιρανούς αντάρτες Χούθι στην Υεμένη από το 2015. Ο συνασπισμός παρέμβηκε στον εμφύλιο της Υεμένης το 2015 αφότου οι Χούθι ανέτρεψαν την κυβέρνηση στη Σανάα. Η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων, με συνέπεια μία τρομερή ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE