Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ στην Υεμένη έπεσαν θύματα απαγωγής

Πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ απήχθησαν στη νότια Υεμένη, ενώ επέστρεφαν στο Αντεν έπειτα από μία αποστολή, ανακοινώθηκε χθες Σάββατο από τα Ηνωμένα Εθνη.

Οι υπάλληλοι έπεσαν θύματα απαγωγής την Παρασκευή στο Κυβερνείο του Αμπιάν, δήλωσε ο Ράσελ Γκίκι, εκπρόσωπος του κορυφαίου αξιωματούχου του ΟΗΕ στην Υεμένη. "Τα Ηνωμένα Εθνη βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές για να διασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους", συμπλήρωσε ο Γκίκι.

Ενας στρατιωτικός συνασπισμός με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία πολεμά τους φιλο-ιρανούς αντάρτες Χούθι στην Υεμένη από το 2015. Ο συνασπισμός παρέμβηκε στον εμφύλιο της Υεμένης το 2015 αφότου οι Χούθι ανέτρεψαν την κυβέρνηση στη Σανάα. Η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων, με συνέπεια μία τρομερή ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE