ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα κρατητήρια 34χρονος «γιατρός» - Έπαιρνε χιλιάδες ευρώ για θεραπεία συγγενών των ανυποψίαστων θυμάτων

Στα κρατητήρια 34χρονος «γιατρός» - Έπαιρνε χιλιάδες ευρώ για θεραπεία συγγενών των ανυποψίαστων θυμάτων

Υπό κράτηση τέθηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 34 ετών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις υποδυόμενος τον ιατρό, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου ενημερώθηκε από τραπεζικό ίδρυμα ότι τους επισκέφτηκε υποψήφιο θύμα το οποίο επιθυμούσε να κάνει ανάληψη χρημάτων για αυτό τον σκοπό.

Το υποψήφιο θύμα αλλά και η τράπεζα, είπε ο κ. Νικολάου, συνεργάστηκαν με το ΤΑΕ Πάφου και κατόπιν τούτου έγινε παρακολούθηση του θύματος από την τράπεζα προς το σημείο συνάντησης καθότι αυτός καθοδηγείτο τηλεφωνικά από κάποιον από τους φερόμενους δράστες. Μετά από διακριτική παρακολούθηση, που οδήγησαν το θύμα στην περιοχή της Εκκλησίας του Αγίου Κενδέα, κατά την παραλαβή του φακέλου έδρασαν άμεσα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και συνέλαβαν επ` αυτοφόρω τον 34χρονο.

Ο 34χρονος, που φέρεται να έχει και συνεργάτες, απέσπασε σε δύο περιπτώσεις 10 χιλιάδες ευρώ και 7 χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστες γυναίκες και σήμερα μετέβη για να παραλάβει άλλες 20 χιλ. ευρώ που δήθεν προορίζονταν για την αποθεραπεία συγγενικών τους προσώπων.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος έδωσε τους δικούς του ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Ο κ. Νικολάου είπε πως τις τελευταίες μέρες γίνονταν καταγγελίες στην Αστυνομία από πολίτες οι οποίοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, δέχονταν τηλεφώνημα, όπως είπε, από άγνωστο αριθμό και τους αναφερόταν ότι δήθεν η κόρη τους, ο γιος τους ή συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίες συγκρούσεις και πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Για το σκοπό αυτό, δήθεν για να καλυφθούν ιατρικά έξοδα οι επιτήδειοι ζητούν την καταβολή χρηματικού ποσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top