Ανατολική Ουκρανία: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές

Ανατολική Ουκρανία: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο στρατός, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης έντασης.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν διευκρίνισαν πού πραγματοποιήθηκε η επίθεση, αναφέροντας μονάχα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι ένας στρατιώτης «υπέκυψε στα τραύματά του» κι ένας άλλος τραυματίστηκε στον βομβαρδισμό.

Από τις αρχές του έτους και την αναζωπύρωση της έντασης στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, 9 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από πυρά του πυροβολικού.

Το 2021, σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, 66 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις περιοχές γύρω από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες «Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Οι φιλορώσοι αντάρτες υποστηρίζουν ότι άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον ουκρανικό στρατό τις τελευταίες ημέρες, κάτι που εκείνος διαψεύδει, επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επιδρομή εναντίον αυτών των ζωνών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Τραμπ  επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Ο Τραμπ επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα», ενώ την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE