ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφ. Ναυτιλίας: Εποικοδομητική η επίσκεψη στο Ντουμπάι - Προσπάθεια προβολής του ναυτιλιακού προϊόντος της Κύπρου

Υφ. Ναυτιλίας: Εποικοδομητική η επίσκεψη στο Ντουμπάι - Προσπάθεια προβολής του ναυτιλιακού προϊόντος της Κύπρου

Τα ΗΑΕ εκτιμούν ότι η Κύπρος είναι ένας σημαντικός ναυτιλιακός παίκτης τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή σκηνή, είπε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι τα ΗΑΕ επέδειξαν ενδιαφέρον για το ναυτιλιακό προϊόν της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Ντουμπάι, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «η επίσκεψη στο Ντουμπάι είναι εποικοδομητική και είχα μια σειρά επαφών με ναυτιλιακές εταιρείες στην προσπάθεια να προβάλουμε το ναυτιλιακό προϊόν της Κύπρου.

Υπάρχουν πάρα πολλές ναυτιλιακές εταιρείες στο Ντουμπάι, αρκεί να πω ότι τα πλοία εμιρατινής ιδιοκτησίας στην πλειοψηφία τους είναι εγγεγραμμένα εκτός Εμιράτων και υπάρχει μια μεγάλη αγορά που η Κύπρος θα μπορούσε να δώσει έμφαση. Θεωρώ ότι έγινε μια σημαντική αρχή, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ότι η Κύπρος είναι ένα ποιοτικό σύμπλεγμα, προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες, τόσο σε ό,τι αφορά την εγγραφή πλοίων όσο και για την εγγραφή ναυτιλιακών εταιρειών και τη λειτουργία τους από την Κύπρο.

Εκτιμούν ότι η Κύπρος είναι ένας σημαντικός ναυτιλιακός παίκτης τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή σκηνή.

Συνεπώς, έγινε μια αρχή, επέδειξαν ενδιαφέρον, χρειάζεται μια συστηματική προσπάθεια, η όλη προβολή της ναυτιλίας της Κύπρου στα ΗΑΕ θα συνεχιστεί και ελπίζω σύντομα να αποδώσει καρπούς. Έχουν εκτιμήσει σε μεγάλο βαθμό την εθνική στρατηγική που έχουμε πρόσφατα υιοθετήσει και έχουν επιδείξει ενδιαφέρον τόσο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ναυτιλίας, τον πράσινο ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και το γεγονός ότι με τις προτάσεις μας συνεισφέρουμε σε μια θετική ατζέντα τόσο στα πλαίσια της ΕΕ όσο και στα πλαίσια του διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, καθώς και για τα κίνητρα που προσφέρουμε ως κυπριακή ναυτιλία και ευελπιστώ αυτές οι στοχευμένες κινήσεις που έχουμε κάνει να αποδώσουν σύντομα καρπούς.

Επίσης, έχουμε συνομολογήσει με τον ομόλογο μου ένα Μνημόνιο Συνεργασίας τόσο σε ό,τι αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές, τη ναυτιλία, τη θαλάσσια ασφάλεια, πράσινης μετάβασης, προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και θέματα θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού που αύριο θα υπογράψουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top