Ουκρανός αξιωματούχος αναφέρει: Στόχος κυβερνοεπίθεσης στην Ουκρανία οι υπηρεσίες και τράπεζες

Ουκρανός αξιωματούχος αναφέρει: Στόχος κυβερνοεπίθεσης στην Ουκρανία οι υπηρεσίες και τράπεζες

Πολλοί επίσημοι ιστότοποι κυβερνητικών υπηρεσιών και τραπεζών μπήκαν στο στόχαστρο μιας νέας κυβερνοεπίθεσης σήμερα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς, ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μιχαίλο Φιοντόροφ, ανέφερε ότι η επίθεση αυτή ξεκίνησε αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία των ιστοσελίδων πολλών τραπεζών και υπουργείων της Ουκρανίας.

Οι ιστότοποι του Υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργικού συμβουλίου ήταν μη προσβάσιμοι.

Ο Φιοντόροφ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ιστότοποι κατάφεραν «να ανακατευθύνουν τα αιτήματα πρόσβασης σε άλλον πάροχο ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά».

Η προέλευση αυτής της επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσίας (DDos) δεν έχει διευκρινιστεί.

Τον Ιανουάριο ουκρανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι μπήκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας. Τότε, οι αρχές ανέφεραν ότι διαθέτουν αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

Μια κυβερνοεπίθεση σε υποδομές στρατηγικής σημασίας για την Ουκρανία είναι ένα από τα σενάρια που έχουν αναφερθεί προάγγελος ότι θα αποτελούσε προάγγελο μιας «κλασικής» στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.