ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς τα κατεχόμενα

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς τα κατεχόμενα

Σε διπλωματικό «φάουλ» υπέπεσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάνοντας αναφορά σε Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως παράδειγμα.

Οι δηλώσεις έγιναν σε τηλεοπτικό κανάλι εκφράζοντας της δυσαρέσκειά του προς την ΕΕ, η οποία δεν ασκεί πίεση στην Ουκρανία για να συνομιλήσει με τους αυτονομιστές.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ‘Πολίτης’, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι οι θέσεις των Ευρωπαίων συναδέλφων του είναι εξωφρενικές, καθώς «σε κάθε άλλη σύγκρουση που έχουν αντιμετωπίσει τα Ηνωμένα Έθνη, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, η Δύση δεν απορρίπτει την αρχή των χωρών να συμμετέχει σε άμεσο διάλογο».

Σημείωσε πως οι συμφωνίες του Μινσκ εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το σχετικό ψήφισμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Κίεβο, το Ντόνιετσκ και το Λουγκάνσκ είναι τα μέρη σύγκρουσης.

«Δείτε την Κύπρο», είπε ο Λαβρόφ. «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει ανακηρυχθεί ανεξάρτητη μονομερώς στον βορρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, αλλά κανείς δεν αρνείται στους εκπροσώπους της Βόρειας Κύπρου το δικαίωμα να συμμετέχουν στον διάλογο».

Διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν στον Πολίτη πως ο κ. Λαβρόφ είναι πολύ έμπειρος και έχει καλή γνώση του Κυπριακού. Συνεπώς, η αναφορά του σε Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορεί να αποδοθεί σε άγνοια ή γλωσσικό ολίσθημα. Σημείωσαν επίσης ότι αναφορά σε κράτος Βόρειας Κύπρου είχε κάνει σε παλαιότερη συνέντευξη του και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς ποτέ να ανασκευάσει.

Πηγή: Εφημερίδα 'Πολίτης'

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top