ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο παραλήρημα Τατάρ μετά τις δηλώσεις Λαβρόφ περί ΤΔΒΚ - «Είναι πραγματικότητα και θα συνεχίσει να υφίσταται»

Νέο παραλήρημα Τατάρ μετά τις δηλώσεις Λαβρόφ περί ΤΔΒΚ - «Είναι πραγματικότητα και θα συνεχίσει να υφίσταται»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, είπε σε σχέση με το ψευδοκράτος ότι «η ΤΔΒΚ είναι πραγματικότητα και θα συνεχίσει να υφίσταται», επισημαίνοντας ότι «ο δρόμος προς την λύση που θα ωφελήσει την Κύπρο και την περιοχή περνά μέσα από την πρόταση μας που είναι βασισμένη στην ύπαρξη δύο ξεχωριστών κυρίαρχων κρατών».

Σε γραπτή δήλωση σε σχέση με τις δηλώσεις Λαβρόφ, ο κ. Τατάρ αναφέρει σε σχέση με την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθεί να κρύψει τα γεγονότα στην Κύπρο και να εξαπατήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, όπως κάνουν πάντα, ενώ ανακοινώνουν ότι θα αναλάβουν διπλωματικές πρωτοβουλίες έναντι της Ρωσίας».

«Οι ηγέτες του τουρκοκυπριακού λαού, που είναι οι ισότιμοι ιδρυτικοί εταίροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον διάλογο, την ανάπτυξη και τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από εκείνα τα χρόνια, όπως στις συνομιλίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου το 1959», προσθέτει κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ενώ αναφέρεται και στην παρουσία του Ραούφ Ντενκτάς στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1964.

Προσθέτει επίσης ότι αργότερα, οι «διοικήσεις» και οι εκπρόσωποι του τουρκοκυπριακού «λαού», κατά την έκφρασή του, συμμετείχαν σε όλους τους διαλόγους που ήρθαν στην ημερήσια διάταξη για το Κυπριακό, αναφέροντας ότι οι εκπρόσωποι του τουρκοκυπριακού «λαού» συμμετείχαν σε όλες τις διαπραγματευτικές διαδικασίες που ξεκίνησαν το 1968 και συνεχίζουν να είναι μέχρι σήμερα.

«Όλα αυτά είναι αναμφισβήτητα γεγονότα και είναι αναπόσπαστο δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων, που ίδρυσαν το δικό τους κυρίαρχο κράτος, να συμμετέχουν σε κάθε είδους διαδικασίες διαλόγου και διαπραγματεύσεων. Ο κ. Λαβρόφ επέστησε, επίσης την προσοχή σε αυτό το γεγονός στη δήλωσή του», υποστηρίζει ο κ. Τατάρ.

Συνεχίζει ισχυριζόμενος ότι «οι αντιδράσεις και οι προσπάθειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης, η οποία δεν μπόρεσε να χωνέψει τη χρήση του όρου ‘ΤΔΒΚ' από τον Λαβρόφ δεν έχουν καμία σημασία, αξία ή εγκυρότητα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία μετατράπηκε σε ελληνοκυπριακό κράτος με τη δύναμη των όπλων, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον τουρκοκυπριακό λαό», πρόσθεσε.

Ο κ. Τατάρ, τέλος εκφράζει την ευχή ότι τα προβλήματα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επιλυθούν μέσω διαλόγου κι όχι όπλων και πολέμου.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top