ΔΙΕΘΝΗ

Ολονύχτια μάχη για να πέσει το Χάρκοβο - «Λαβίδα» σε Μαριούπολη, αναμονή τρόμου στο Κίεβο

Ολονύχτια μάχη για να πέσει το Χάρκοβο - «Λαβίδα» σε Μαριούπολη, αναμονή τρόμου στο Κίεβο

Συνεχίζονται για έκτη μέρα οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας, με τίμημα βαρύ φόρο αίματος.

Πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους στη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο συνεχίζει την πολιτική των απειλών και επιθέσεων με τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν και στην πόλη Χερσώνα, νότια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, η πόλη ελέγχεται ακόμη από Ουκρανούς.

Νωρίτερα, νέοι βομβαρδισμοί έπεσαν στο Κίεβο ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών σχεδόν 700.000 Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χαρκίβ (Χάρκοβο), στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφερε στο Facebook ότι «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και 38 διασώθηκαν» μετά το πλήγμα που δέχτηκε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι διασώστες να εργάζονται σε ένα κτίριο, εμφανώς κατεστραμμένο.

Το πρωί, στον βομβαρδισμό της κεντρικής πλατείας του Χαρκίβ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η υπηρεσία, οι διασώστες ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια της έδρας της τοπικής διοίκησης. Άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Δευτέρα στην ίδια πόλη.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι σε ομιλία του προς το Ευρωκοινοβούλιο έκανε έκκληση για βοήθεια και συγκεκριμένα δήλωσε: «Αποδείξτε μας οτι είστε μαζί μας.»

Δείτε λεπτό προς λεπτό ολες τις εξελίξεις:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top