Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία «στοχεύει να διαγράψει την ιστορία μας»

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία «στοχεύει να διαγράψει την ιστορία μας»

Ο Ουκρανός ηγέτης υποστήριξε ότι σχεδόν 6.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στα πέδία των μαχών.

Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με «βόμβες, χτυπήματα και ρουκέτες», που πέφτουν βροχή στις ουκρανικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες, τόνισε σε νέο του διάγγελμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός ηγέτης υποστήριξε επίσης ότι η Μόσχα «στοχεύει να διαγράψει την ιστορία μας» μετά το χτύπημα του μνημείου του Ολοκαυτώματος στο Babyn Yar στο Κίεβο από ρωσικό πύραυλο την Τρίτη.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Μια ημέρα με έντονο διπλωματικό φορτίο αναμένεται να είναι η σημερινή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν συναντώνται στη νεκρή ζώνη, παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως κομβική για το μέλλον του Κυπριακού, καθώς θα διαφανεί αν υπάρχει το απαραίτητο πολιτικό έδαφος για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική, που θα οδηγήσει σε άτυπη πενταμερή στις αρχές του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE