LIFESTYLE

Πες τα χρυσόστομη! Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού που σόκαρε το Παγκύπριο μιλάει έξω από τα δόντια (VIDEO)

Πες τα χρυσόστομη! Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού που σόκαρε το Παγκύπριο μιλάει έξω από τα δόντια (VIDEO)

Βγήκε στη σκηνή και με απλό, λιτό και συνάμα συγκλονιστικό τρόπο, ερμήνευσε το τραγούδι που της εμπιστεύτηκε ο στιχουργός, κάνοντας το τηλεοπτικό κοινό να βουρκώσει.

Μετά από τα πυρά που άρχισε να δέχεται από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και αυτήν τη στιγμή, η Αννίτα Κωνσταντίνου ξεσπαθώνει μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook και εξηγεί ακριβώς τι περιγράφουν οι στίχοι του τραγουδιού.

Αξίζει και με το παραπάνω να διαβάσετε την παρακάτω ανάρτηση της Κύπριας τραγουδίστριας και δασκάλας φωνητικής, μέχρι και την τελευταία λέξη.

«Αγαπητοί μου φίλοι, βλέπω από το πρωί διάφορες δημοσιεύσεις που αφορούν στο τραγούδι που ερμήνευσα στον Α’ ημιτελικό 22ο Διαγωνισμό Κυπριακού Τραγουδιού με τίτλο «Η Ιστορία του Σταμάτη». Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εξιστορούμε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία και παραθέτουμε πραγματικά γεγονότα.

Πολλοί με την πρώτη ακρόαση μπορεί να μην αντιλαμβάνονται το νόημα του τραγουδιού και αντί για το δάσος να βλέπουνε το δέντρο. Είμαι σίγουρη όμως ότι αν δώσουν την σημασία που πρέπει, θα αντιληφθούν ότι το νόημα του τραγουδιού δεν έχει σαν στόχο του να παρακινήσει κόσμο στην αυτοκτονία, όπως πολύ άστοχα σχολιάστηκε από κάποιον, αλλά ότι πρέπει να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους ΟΠΩΣ και να είναι ΟΤΙ και να τους συμβαίνει. Ζούμε σε μία κοινωνία που δίνουμε περισσότερη σημασία στις λέξεις και όχι στην ουσία.

Μετά λοιπόν από προτροπή της παραγωγής , ο ίδιος ο στιχουργός αποφάσισε να αντικαταστήσει κάποιες λέξεις που ενόχλησαν. Η ιστορία όμως αυτή είναι βγαλμένη από το ζωή και ο λόγος που επέλεξα να ερμηνεύσω αυτό το τραγούδι είναι για να περάσω το μήνυμα ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους για την αναπηρία τους, για τις σεξουαλικές τους επιλογές και γενικότερα για τον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να ζήσει τη ζωή του είτε πρόκειται για δική του επιλογή, είτε πρόκειται για κάτι που συνέβη και δεν το επέλεξε ο ίδιος.

Ο κύριος Μαυρέσης είναι και ο ίδιος τραυματίας πολέμου και σίγουρα δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει.

Σημαντικό και αξιοσημείωτο, είναι ότι είχα συγχαρητήρια από συγγενή μου παραπληγικό για την προσέγγιση και για το νόημα που προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο.

Θέλω επίσης, να αναφερθώ στο σχόλιο του προέδρου παραπληγικών κύριου Δημήτρη Λαμπριανίδη, ότι προβάλλουμε την απόρριψη και νοιώθει προσβεβλημένος από τους στίχους του τραγουδιού επειδή οι δικοί του γονείς ήταν πάντα δίπλα του. Ειλικρινά κύριε Λαμπριανιδη χαίρομαι από καρδιάς, γιατί σημαίνει ότι οι γονείς σας ήταν αξιόλογοι άνθρωποι και στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα σας. Θεωρείτε όμως ότι οι γονείς σας αντιπροσωπεύουν όλους τους υπόλοιπους γονείς του κόσμου και αποδέχονται όλοι τα παιδιά τους; Αυτή είναι και η δική μας ευχή, να βάλουμε το λιθαράκι μας ούτως ώστε να παροτρύνουμε όλους τους γονείς να στέκονται δίπλα από τα παιδιά τους ανεξάρτητα με το «τι θα πει ο κόσμος». Είμαι σίγουρη ότι αν ξανακούσετε το τραγούδι θα καταλάβετε το βαθύτερο νόημα του τραγουδιού και θα νοιώσετε περήφανος που έχετε τους γονείς που έχετε, γιατί εγώ προσωπικά θαυμάζω απεριόριστα ανθρώπους σαν τους γονείς σας.

Όταν εντοπίζεται ένα πρόβλημα στην κοινωνία είναι καθήκον μας να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την κοινωνία μας μπροστά. Αν δεν προβάλεις ένα πρόβλημα πως είναι δυνατόν να βρεις την λύση του; Αποκρύπτοντας και αποσιωπώντας το; Αυτή και μόνο είναι η ειλικρινής μας πρόθεση μέσα από αυτό το τραγούδι, να παρακινήσουμε όλους τους γονείς και γενικότερα όλους τους ανθρώπους να στέκονται δίπλα από τους ανθρώπους που αγαπάνε ΟΠΟΙΑΣ φύσης και αν είναι το πρόβλημα τους.»

Απολαύστε ξανά και ξανά τη συγκλονιστική ερμηνεία της Α. Κωνσταντίνου:

Στέφανος Χαραλάμπους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top