ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Εγκέλαδος 2015» στη Λεμεσό

Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Εγκέλαδος 2015» στη Λεμεσό

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με επιτυχία, σε περιοχή του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, άσκηση με την επωνυμία ``Εγκέλαδος 2015», την οποία διοργάνωσε η ΠΕΔΠΑ Λεμεσού με συμμετοχή ομάδων Διάσωσης, Μέριμνας, Πρώτων Βοηθειών και ΚΕΕ.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, στις 17:30, χθες το απόγευμα, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση η οποία έπληξε την πόλη της Λεμεσού και κυρίως το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Από το σεισμό προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, υπάρχουν παγιδευμένοι σε ερείπια, δημιουργήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κατοικίες και άλλα κτίρια. Στην ύπαιθρο δε σημειώθηκαν σοβαρά περιστατικά. Σήμερα στις 09:00, ισχυρός μετασεισμός προκάλεσε περισσότερες καταρρεύσεις οικοδομών. Για αντιμετώπιση της νεοδημιουργηθείσας κατάστασης στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Τμημάτων της Πολιτικής Άμυνας.

Η άσκηση, η έναρξη της οποίας δόθηκε στις 10:15 και την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΓΕΔΠΑ, του Στρατού, μέλη από Ουσιώδεις Υπηρεσίες, ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, περιλάμβανε διάσωση παγιδευμένων ατόμων από χαλάσματα και από αυτοκίνητο, περίθαλψη τραυματιών και δημιουργία τοπικού ΚΕΕ, παρουσίαση ασκούμενων Τμήματος Διάσωσης, επίδειξη Μηχανημάτων Τμήματος Διάσωσης, επιθεώρηση του τοπικού ΚΕΕ και ενημέρωση για το Τμήμα Α΄ Βοηθειών και Μέριμνας .

Οι παρευρισκόμενοι στην άσκηση έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε όλους συμμετέχοντες, μόνιμο προσωπικό ΠΕΔΠΑ Λεμεσού, Εθελοντές Αξιωματικούς και υπόχρεους αμυνίτες και αμυνίτριες, για την ετοιμότητα τους, την άμεση ανταπόκριση τους για αντιμετώπιση της κατάστασης και για το επάξιο ρόλο που διαδραμάτισαν αλλά και για το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που επέδειξαν.

Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε άσκηση με τη συμμετοχή των Τμημάτων Γραφέων Διαβιβαστών και των Τμημάτων Συνοικιοφυλακής όλων των σταθμών της ΠΕΔΠΑ Λεμεσού, στο πλαίσιο του «Εγκέλαδος 2015».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top