ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Μίλησε για ίσα δικαιώματα Τ/κ και Ε/κ και διάκριση εις βάρος των Τ/κ στο Λονδίνο

Τατάρ: Μίλησε για ίσα δικαιώματα Τ/κ και Ε/κ και διάκριση εις βάρος των Τ/κ στο Λονδίνο

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους στην Κύπρο, αναφέρει σε επιστολή του προς τις οργανώσεις των Τ/κ στο Λονδίνο, ο Ερσίν Τατάρ για διάκριση – όπως αναφέρει – που αντιμετωπίζουν έναντι των εκεί Ε/κ.

«Θα ήθελα να εκφράσω τους βαθύτερους χαιρετισμούς και την εκτίμησή μου σε όλους τους συλλόγους και τους ανθρώπους που υποστηρίζουν το Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Ενώσεων ως μέρος των προσπαθειών τους να αντισταθούν στις διακρίσεις που μας επιβάλλει το Συμβούλιο του Waltham Forest στο Λονδίνο» αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Τατάρ που αναγνώσθηκε – σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας» - σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των Τ/κ στο Δημαρχείο Waltham Forest.

«Με την άρνηση της σημαίας, της ταυτότητας και του πολιτισμού μας, δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφιλίωση στο έδαφος της ισότητας όπου και οι δύο πλευρές μπορούν να ζήσουν μαζί με τις διαφορές τους», συμπληρώνει εκφράζοντας θλίψη γιατί η σημαία του ψευδοκράτους που είχε ανυψωθεί σε περιοχή του Λονδίνου στις 15 του περασμένου Νοεμβρίου (επέτειο του ψευδοκράτους) κατέβηκε από τις τοπικές αρχές. «Ελπίζω αυτό το λάθος να διορθωθεί και να ακουστεί η φωνή μας από τα ενδιαφερόμενα μέρη», αναφέρει.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Ενώσεων και οι Τουρκοκύπριοι της Βρετανίας πραγματοποίησαν χθες βράδυ για δεύτερη φορά εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο Waltham Forest με στόχο τον Δήμαρχο Grace Williams για το γεγονός ότι όταν στις 15 Νοεμβρίου 2021 ύψωσαν την σημαία του ψευδοκράτους μπροστά από το Δημαρχείο, για να γιορτάσουν την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Δήμαρχος έδωσε την εντολή να την κατεβάσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top