Νέο μήνυμα Ζελένσκι στον ρωσικό λαό - «Θέλω να σας κάνω μια έκκληση»

Νέο μήνυμα Ζελένσκι στον ρωσικό λαό - «Θέλω να σας κάνω μια έκκληση»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώσουν κατά της κατάληψης του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Ρωσικέ λαέ, θέλω να σας κάνω έκκληση: Πώς είναι δυνατόν αυτό; Άλλωστε πολεμήσαμε μαζί το 1986 κατά της καταστροφής του Τσερνομπίλ», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, μεταδίδει το Reuters.

Ανέφερε ακόμα ότι 9.200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την ημέρα της ρωσικής εισβολής, αλλά και ότι η Ρωσία στοχεύει σκόπιμα τις υποδομές της Ουκρανίας αλλά και κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE