ΔΙΕΘΝΗ

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζεται να βομβαρδίσει την Οδησσό

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζεται να βομβαρδίσει την Οδησσό

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα στις 12:30 ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την πόλη της Οδησσού στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας.

«Πύραυλοι εναντίον της Οδησσού; Αυτό θα είναι έγκλημα πολέμου», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

 Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος καλούσε τους πολίτες της χώρας του να αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους. «Ουκρανοί! Σε όλες τις πόλεις μας, όπου εισέβαλε ο εχθρός, προχωρήστε στην επίθεση. Βγείτε στους δρόμους. Πρέπει να παλεύουμε κάθε φορά που έχουμε μια ευκαιρία», τόνισε ο Ζελένσκι στο χθεσινοβραδινό του μήνυμα προς τον λαό της χώρας του και συνέχισε: «Οι Ουκρανοί δεν θα δώσουν τη χώρα τους σε έναν εχθρό και θέλω να επαινέσω όλους όσους αντιστέκονται και πίστεύουν σε αυτόν τον αγώνα».

«Όταν δεν έχεις όπλο, αλλά σου απαντούν με πυροβολισμούς και δεν τρέχεις… Αυτός είναι ο λόγος που η κατάληψη είναι προσωρινή. Ο λαός μας δεν κάνει πίσω», τόνισε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος χειροκρότησε την αντίσταση και τις διαμαρτυρίες του ουκρανικού λαού προς τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν εισβάλει στη χώρα. «Κάθε μέτρο της ουκρανικής γης μας που ανακτάται από διαμαρτυρίες είναι ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα προς τη νίκη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Σε όλους όσους μπορούν να μας ακούσουν, που η μνήμη τους δεν έχει σβήσει από την προπαγάνδα, που δεν τους έκλεισε τα μάτια ο φόβος, που η ψυχή τους δεν παραμορφώθηκε από τον κυνισμό — Πολέμησε!» είπε και πρόσθεσε: «Παλέψτε για τα δικαιώματά σας! Για την ελευθερία σας, για την Ουκρανία! Μαζί με την Χερσώνα, μαζί με το Μπερντιάνσκ, μαζί με το Κίεβο και όλες τις υπόλοιπες ουκρανικές πόλεις που εκτιμούν τη ζωή και δεν φοβούνται τίποτα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς πιστέψατε ότι η Ουκρανία σας μισεί. Υποτίθεται ότι θα σας επιτεθεί. Υποτίθεται ότι θα σας καταστρέψει. Οι ψεύτες στη ρωσική τηλεόραση μιλούν γι' αυτό κάθε μέρα. Ψεύτες. Είναι δουλειά τους να σου λένε ψέματα κάθε μέρα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι το πεπρωμένο σου.

Σας είπαν ότι καταστρέφουμε πόλεις. Κοιτάξτε το Χάρκοβο. Το Τσερνίβιν... Μας σκότωναν. Σκότωναν παιδιά. Το έκαναν μπροστά στα μάτια σας. Προστάτευστε τον εαυτό σας! Διαφορετικά, θα πάρει και τη ζωή σας. Τα σπίτια σας».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top