ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Περισσότερες από 1300 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις - Μαζεμένα εξώδικα στους οδηγούς σε δύο μέρες

Περισσότερες από 1300 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις - Μαζεμένα εξώδικα στους οδηγούς σε δύο μέρες

Πέραν των 1,300 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν ανά το παγκύπριο το τελευταίο διήμερο, με την πλειοψηφία των καταγγελιών να αφορά αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 4 – 5 Μαρτίου, 2022, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενήργησαν σε ολόκληρη την Κύπρο, τα μέλη της Αστυνομίας, με στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, εντοπίστηκαν πέραν των 1,300 τροχαίων αδικημάτων για τα οποία εκδόθηκαν σχετικά εξώδικα.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, καταγγέλθηκαν 672 οδηγοί για παράβαση του ορίου ταχύτητας και 15 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Για μη χρήση ζώνης ασφαλείας καταγγέλθηκαν 75 πρόσωπα και 84 οδηγοί για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Άλλοι 206 οδηγοί καταγγέλθηκαν για παραβιάσεις σημάτων τροχαίας, ενώ οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top