ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση κυβέρνησης για την «απαγωγή» στον Πρωταρά

Παρέμβαση κυβέρνησης για την «απαγωγή» στον Πρωταρά

H κυπριακή Κυβέρνηση θεωρεί ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί σε βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφορικά με δήθεν δράση σπείρας απαγωγής παιδιών στην Κύπρο είναι αχρείαστος και χωρίς καμιά υπόσταση, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Υπογραμμίζει παράλληλα πως η Κύπρος ήταν και παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς ανά το παγκόσμιο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες και τα παιδιά τους

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως Βρετανοί τουρίστες που διέμεναν σε ξενοδοχείο του Πρωταρά κατάγγειλαν στην Αστυνομία ότι άγνωστος άνδρας φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο και προσέγγισε τα παιδιά τους. Η Αστυνομία δρώντας αστραπιαία εντόπισε τον άγνωστο άνδρα, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, είναι 19χρονος βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς ανακρίθηκε και κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο στο οποίο δεν βρέθηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο. Εν συνεχεία ερευνήθηκε εξονυχιστικά και η κατοικία του, όπου και πάλι δεν βρέθηκε οτιδήποτε ύποπτο ή επιλήψιμο σε σχέση είτε με τη συγκεκριμένη υπόθεση ή με παρόμοιας φύσης άλλα αδικήματα, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

`Οπως αναφέρει, στη συνέχεια κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου και έλαβε καταθέσεις από τους Βρετανούς γονείς που κατήγγειλαν την υπόθεση καθώς και από τα παιδιά τους, χωρίς και πάλι να προκύψει οτιδήποτε μεμπτό ή επιλήψιμο.

"Ως εκ τούτου, η κυπριακή Κυβέρνηση θεωρεί ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί σε βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης είναι αχρείαστος και χωρίς καμιά υπόσταση.
Η Κυβέρνηση επιθυμεί να τονίσει εμφαντικά ότι η Κύπρος ήταν και παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς ανά το παγκόσμιο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες και τα παιδιά τους", υπογραμμίζει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

"Η Κυβέρνηση επιθυμεί να επισημάνει επίσης ότι η κυπριακή Αστυνομία έχει άριστη κατάρτιση σε σχέση με την προστασία ανηλίκων, κάτι που καθιστά τη χώρα ακόμη πιο ασφαλή", προσθέτει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top