ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναπατρίζονται πέντε μέλη ΟΥΝΦΙΚΥΠ από Ουκρανία - «Θα αντικατασταθούν το συντομότερο»

Επαναπατρίζονται πέντε μέλη ΟΥΝΦΙΚΥΠ από Ουκρανία - «Θα αντικατασταθούν το συντομότερο»

Αποχωρούν από την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) πέντε μέλη της από την Ουκρανία, τα οποία και θα επαναπατριστούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούζαρικ, δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης ότι η Ουκρανία ζήτησε να αποσύρει το προσωπικό που υπηρετεί στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις σε Μάλι, Κύπρο, Αμπιέι, Νότιο Σουδάν και Κοσσυφοπέδιο, που αφορά 250 στρατεύματα, 36 αξιωματικούς και εμπειρογνώμονες σε αποστολή, και 22 αστυνομικούς, δηλαδή συνολικά 308 άτομα.

Το προσωπικό από την Ουκρανία στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ ανέρχεται σε πέντε άτομα. Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως γίνονται διευθετήσεις για επαναπατρισμό των ατόμων αυτών, την επιστροφή τους δηλαδή στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως το ένα από αυτά ανήκει στο στρατιωτικό προσωπικό και τα άλλα τέσσερα ανήκουν στην αστυνομική δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Είπε επίσης πως γίνονται από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται η έδρα του διεθνούς οργανισμού, διευθετήσεις για την αντικατάστασή τους, σε συντονισμό με τις χώρες που συμβάλλουν με στρατεύματα στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, και πως αυτή θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε, τέλος, πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει τις επιχειρήσεις της απρόσκοπτα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top