ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέματα Πολιτισμού συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής με το ΕΚΑΤΕ

Θέματα Πολιτισμού συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής με το ΕΚΑΤΕ

Θέματα που αφορούν στην προωθούμενη διά νόμου ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού, στην αδυναμία εφαρμογής της νομοθεσίας για τον εμπλουτισμό των δημόσιων κτιρίων με έργα τέχνης, στην καθυστέρηση που παρατηρείται από την εκτελεστική εξουσία ρύθμισης του καθεστώτος του καλλιτέχνη και στο νομικό καθεστώς που διέπει το Ε.ΚΑ.ΤΕ συζήτησε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, με την πρόεδρο Κατίνα Κώστα και εκπροσώπους του Ε.ΚΑ.ΤΕ.

Όπως ανακοίνωσε η Βουλή, η κ. Δημητρίου προέβη σε ανάλυση των διαδικασιών παραγωγής νομοθετικού έργου, στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κοινοβουλίου, στις δυνατότητες ενδυνάμωσης της επικοινωνίας της Βουλής με τους πολίτες και εν γένει την προβολή του κοινοβουλευτικού έργου.

Περαιτέρω η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε την πρόεδρο του Ε.ΚΑ.ΤΕ. ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα αναλάβει κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν το Ε.ΚΑ.ΤΕ., συμβάλλοντας στην προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top