ΔΙΕΘΝΗ

Πόλη ερείπιο έγινε πλέον το Κίεβο -«Μοιάζει με σκηνικό από ταινία Αποκάλυψης» - Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο

Πόλη ερείπιο έγινε πλέον το Κίεβο -«Μοιάζει με σκηνικό από ταινία Αποκάλυψης» - Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο

Αύριο, Τρίτη, θα επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τη σημερινή διακοπή του τέταρτου γύρου διαπραγματεύσεων που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη. 

Την διακοπή των συνομιλιών έκανε γνωστή Ουκρανός διαπραγματευτής, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των σημερινών συζητήσεων. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως η διακοπή έγινε για «πρόσθετη δουλειά στις υποομάδες εργασίας και αποσαφήνιση των επιμέρους ορισμών. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», σύμφωνα με τον ίδιο.

Νωρίτερα, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, είπε ότι οι συνομιλίες είναι «δύσκολες» εξαιτίας των «διαφορετικών πολιτικών συστημάτων» των δύο πλευρών. Ο ίδιος ανέφερε πως η διακοπή πραγματοποιήθηκε για «τεχνικούς» λόγους.

Κι ενώ Ρώσοι και Ουκρανοί κάθονταν στο τράπεζι των συζητήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα ασκούν αφόρητες πιέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα με επιθέσεις σε περιοχές κοντά στο Κίεβο.

Μάλιστα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ανέφερε σε tweet ότι το Κίεβο, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, μοιάζει πλέον με σκηνικό από ταινία Αποκάλυψης.

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Επίσης, συνεχείς είναι οι επιθέσεις σε Χάρκοβο, Νικολάεφ, Τσερνίχιβ και Σούμι.

Αχτίδα αισιοδοξίας ανέτειλε σήμερα το μεσημέρι στην Μαριούπολη, καθώς από τις δημοτικές Αρχές έγινε γνωστό ότι περί τα 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα κατάφεραν διαφύγουν από την πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

Η κατάσταση στην Μαριούπολη ήταν δραματική, καθώς υπήρχε διακοπή στο νερό και το ρεύμα εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ υπήρχαν και ελείψεις στα τρόφιμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η Μαριούπολη δεν είναι πλέον αποκλεισμένη.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε σε δραματικούς τόνους πρους τους πολίτες με νέο μήνυμά του:  

«Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα ξαναφτιάξουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον χτυπήσουμε όσο μπορούμε.

Προστατέψτε τις πόλεις, προστατέψτε τα χωριά, προστατέψτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Η ψυχή της Ουκρανίας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Συνέχισε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί θα κερδίσουμε. Δόξα στην Ουκρανία!».

Πεσκόφ: Μπορούμε να αποκτήσουμε πλήρη έλεγχο των μεγάλων πόλεων

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε σήμερα ότι η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μεγάλων ουκρανικών πόλεων: «Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό, δεν αποκλείει την πιθανότητα να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του μεγάλα αστικά κέντρα».

Επίσης, απάντησε ότι η Μόσχα διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να ικανοποιήσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία χωρίς να έχει ανάγκη για βοήθεια από την Κίνα.

Ο ίδιος είπε ότι κάποιες από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας είναι ήδη περικυκλωμένες από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς από το Reuters σχετικά με τα σχόλια Aμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα, ο Πεσκόφ απάντησε αρνητικά.

«Η Ρωσία διαθέτει τη δική της ανεξάρτητη δυνατότητα να συνεχίσει την επιχείρηση. Όπως είπαμε, εξελίσσεται βάσει σχεδίου και θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και πλήρως».

Το βράδυ της Κυριακής, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η Ρωσία έχει ζητήσει από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό προκειμένου να υποστηρίξει την εισβολή στην Ουκρανία, προξενώντας φόβο στις ΗΠΑ ότι το Πεκίνο ίσως υπονομεύσει τις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Μάλιστα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, προειδοποίησε το Πεκίνο ότι θα αντιμετωπίσει «με απόλυτη βεβαιότητα» συνέπειες εάν βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει τις βαριές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Κίνα αντέδρασε οργισμένα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών να απαντά ότι «τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας». 

Πηγή: skai.gr/protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top