ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγανακτισμένος ο Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών για τις αυξήσεις: «Ακόμα λίγο θα καταναλώσουν κι εμάς» - Βίντεο

Αγανακτισμένος ο  Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών για τις αυξήσεις: «Ακόμα λίγο θα καταναλώσουν κι εμάς» - Βίντεο

Παγκόσμια μέρα δικαιωμάτων του καταναλωτή σήμερα, η οποία καθιερώθηκε από τον αείμνηστο Τζον Κένεντι, που είχε πει: «Κράτος που δεν προστατεύει τον καταναλωτή είναι σαν να προστατεύει τους κλέφτες και τους απατεώνες της αγοράς». Η παγκόσμια μέρα του καταναλωτή εγκαθιδρύθηκε βασικά για την προστασία και διαφύλαξη των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Την αγανάκτηση του για τις αυξήσεις στα καύσιμα αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα εξέφρασε στην εκπομπή, Alpha Καλημέρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου. Χαρακτηριστικά σχολίασε «Ακόμα λίγο θα καταναλώσουν κι εμάς».

Ο κ. Αριστοδήμου, αφού ανέφερε τα βασικά δικαιώματα του καταναλωτή, τόνισε πως ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το δικαίωμα εκπροσώπησης, το οποίο όπως έθιξε δεν υπάρχει στην Κύπρο, αφού  δεν έχουμε ούτε καν Επίτροπο Καταναλωτή κάτι που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν θεσπίσει. «Δεν έχουμε ούτε την ανεξάρτητη αρχή ασφάλειας τροφίμων που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας. Θα έπρεπε να υπάρχει, ένας ανεξάρτητος φορέας  δηλαδή».

Στην συνέχεια κατέκρινε την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή για διαπλοκές και συμφέροντα και ως ανήμπορη να προστατεύσει τα δικαιώματα του καταναλωτή. Εξήγησε πως ο Σύνδεσμος καταναλωτών αυτό που ζητά είναι μια ανεξάρτητη αρχή, τον θεσμό του Επιτρόπου του Καταναλωτή,  όπως υπάρχει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Διευκρίνισε πως δεν κάνει κάτι η Βουλή γι’ αυτό, και ότι στην Κύπρο έγιναν οι ανάλογες προσπάθειες αλλά πως δεν το  θέλουν και ο λόγος είναι τα συμφέροντα και η διαπλοκή. «This i is Cyprus , συγγνώμη κιόλας, προσβάλλομαι και που το λέω αλλά μας το κόλλησαν στο μέτωπο», δήλωσε.

Για τις αυξήσεις στα καύσιμα τόνισε πως αυτές είναι αδικαιολόγητες και δεν εφαρμόζονται ούτε με τον σωστό τρόπο. Σχετικά με την δήλωση της κ. Πηλείδου πως η Κύπρος είναι η 3η φθηνότερη χώρα στην τιμή των καυσίμων, απάντησε «αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα».

Το πετρέλαιο έφτασε πριν περίπου 8-10 μέρες στα 135 δολάρια, σήμερα είναι στα 100. Σημείωσε πως δεν υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες εδώ στην Κύπρο και πως «στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή θα δείτε ότι η δομη της σύνθεσης τω καυσίμων από το 2019 δεν έχει τροποποιηθεί καθόλου και μάλιστα μιλά για φόρο φπα 16% και παραπλανεί αντι 19%. Δεν έχει αλλάξει γιατί δεν τους συμφέρει, γιατί από 4 τα βασικα χαρακτηριστικά της δομής θα επρπε να γινουν 6».

Για το ηλεκτρικό ρεύμα πρόσθεσε πως το ¼ αυτού που πληρώνουμε, που παίρνουμε δηλαδη στην αρχη ηλεκτρισμού είναι οι ρύποι, τους οποίους ρύπους εισπράττει το κράτος μας πίσω, αλλά δεν τους διαχειρίζεται προς όφελος της κοινωνίας των καταναλωτων και αυτά όλα έχουν επιπτώσεις πανω και στα υπόλοιπα και επιβαρύνεται περαιτέρω η τσέπη του καταναλωτή.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top