ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γέμιζαν ολόκληρα ντεπόζιτα από τα κατεχόμενα και τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά – Το κόλπο που έστησαν με λεωφορείο

Γέμιζαν ολόκληρα ντεπόζιτα από τα κατεχόμενα και τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά – Το κόλπο που έστησαν με λεωφορείο

Οι Βρετανικές Βάσεις πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε άτομα και επιχειρήσεις να μεταφέρουν, μέσω των Βάσεων, φτηνά καύσιμα από τα κατεχόμενα και να τα πουλήσουν στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «το Τελωνειακό προσωπικό των Βάσεων αποκάλυψε ότι οι τακτικές επιχειρήσεις στα σημεία διέλευσης Περγάμου και Στροβιλιών έχουν προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στο παράνομο λαθρεμπόριο καυσίμων από τα κατεχόμενα. Καθώς οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να εκτοξεύονται, οι τακτικοί έλεγχοι έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο να σταματήσουν άτομα και επιχειρήσεις που προσπαθούν να αγοράσουν καύσιμα χαμηλού κόστους από τα κατεχόμενα» και μέσω των Βρετανικών Βάσεων να τα φέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Προστίθεται ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, οι υπάλληλοι του Τελωνείου των Βάσεων είχαν παρατηρήσει ύποπτη δραστηριότητα, καθώς εμπορικά βαρέα οχήματα (HGV) διέσχιζαν τα οδοφράγματα πολλές φορές την εβδομάδα, με μερικά μάλιστα να προσπαθούν να περάσουν πολλές φορές την ημέρα».

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου «οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί εκτενώς για τον εντοπισμό οχημάτων που έχουν τροποποιηθεί για λαθρεμπόριο, χρησιμοποίησαν «προηγμένες τεχνικές αναζήτησης οχημάτων» και ανακάλυψαν πολυάριθμα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν αυτό που περιγράφεται ως «προσαρμοσμένες δεξαμενές καυσίμων» για τους σκοπούς της λαθρεμπορίας καυσίμων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Mark Hartley, Υπεύθυνος του Τμήματος Τελωνείων στις Ανατολικές περιοχές των Βρετανικών Βάσεων ανέφερε πως με τις χαμηλές τιμές καυσίμων στα κατεχόμενα «και την αποδυναμωμένη (τουρκική) λίρα, οι οργανωμένες ομάδες λαθρεμπορίου προσπάθησαν να επωφεληθούν μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες καυσίμων μέσω των Βρετανικών Βάσεων προς πώληση στη μαύρη αγορά στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Δίνοντας ένα παράδειγμα, ο κ. Hartley «αποκάλυψε ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, μια εταιρεία εμπορικών λεωφορείων είχε ασφαλίσει ένα από τα λεωφορεία της για να οδηγείται στα κατεχόμενα, προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει ως «τροφοδότη», κάνοντας επαναλαμβανόμενα ταξίδια στα κατεχόμενα για να προμηθευτεί καύσιμα και στη συνέχεια να τα μεταφέρει στα άλλα 16 οχήματα της εταιρείας που βρίσκονται στη Δημοκρατία».

Πρόσθεσε ότι «το λεωφορείο «τροφοδότης» κατασχέθηκε αμέσως και επιβλήθηκε εξώδικο ύψους €1.480. Σε άλλες πρόσφατες επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους σχεδόν έξι χιλιάδων ευρώ, σε όσους προσπάθησαν να εισάγουν λαθραία καύσιμα χαμηλού κόστους, μέσω των Βρετανικών Βάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Hartley «αυτό θα πρέπει να ληφθεί ως προειδοποίηση σε όσους ελπίζουν να επωφεληθούν από την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο να επιχειρούν άτομα να εξαπατήσουν το σύστημα προσπαθώντας να αποφύγουν φορολογίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση ζωτικών δημόσιων υπηρεσιών».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι ενέργειες των Βρετανικών Βάσεων στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι οποιαδήποτε λαθρεμπορία μέσω των σημείων Διέλευσης των Βάσεων δεν θα γίνει ανεκτή και όσοι επιχειρούν να αποφύγουν τους ελέγχους θα εντοπιστούν, η περιουσία τους θα κατασχεθεί και θα διωχθούν ποινικά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top