ΔΙΕΘΝΗ

Βόμβες σε άμαχους Ουκρανούς σε θέατρο στην Μαριούπολη - Βίντεο δείχνει δεκάδες παιδιά στο καταφύγιο πριν τον ρωσικό βομβαρδισμό

Βόμβες σε άμαχους Ουκρανούς σε θέατρο στην Μαριούπολη - Βίντεο δείχνει δεκάδες παιδιά στο καταφύγιο πριν τον ρωσικό βομβαρδισμό

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν το κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς θέατρο στη Μαριούπολη, εκεί όπου έβρισκαν καταφύγιο χιλιάδες κάτοικοι ενώ η περιοχή τους βρισκόταν στο έλεος των αεροπορικών επιθέσεων.

Τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς πληροφορίες για τα θύματα, το γεγονός ότι δεκάδες παιδιά βρίσκονταν στο θέατρο προτού καταστραφεί, ενισχύει τον φόβο για ενδεχόμενες απώλειες.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, αρνείται ότι βομβάρδισε το ιστορικό θέατρο, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς των Ουκρανών ότι η βόμβα που έριξαν οι Ρώσοι προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές.

 

Πρόκειται για προπαγάνδα ή για φρίκη;

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των ανθρώπων που έβρισκε καταφύγιο στο θέατρο έφτανε τους 1.000.

 

Πριν από λίγες ημέρες, όπως φαίνεται σε εικόνα της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας Maxar, μπροστά και πίσω από το κτίριο του θεάτρου είχε γραφτεί με έντονα λευκά γράμματα η λέξη «παιδιά» στα ρωσικά, με το υπονούμενο να είναι σαφές για την κλιμακούμενη επιθετικότητα των Ρώσων.

Πάντως, το Κρεμλίνο προχωρά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στοπν βομβαρδισμό καταφύγιων.

Προσοχή σκληρές εικόνες

 

Ύστερα από την επίθεση σε βάρος του θεάτρου, βομβαρδίστηκε και πισίνα στη Μαριούπολη, γνωστή στην περιοχή όπου βρίσκονταν κυρίως έγκυες και παιδιά.

Οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη είναι ανελέητοι, σκοτώνοντας καθημερινά αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα είναι ενδεικτικά της σφοδρότητας των αεροπορικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πτώση βόμβας στο θέατρο προκάλεσε ισχυρή έκρηξη και μετέτρεψε σε συντρίμμια την όαση του πολιτισμού, που αποτελούσε καταφύγιο για δεκάδες κόσμου.

Μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στη Μαριούπολη, όπου πυρά έχουν καταστρέψει πολλά κτίρια, νοσοκομεία και σχολεία. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, μιλώντας για τις επιθέσεις στη Μαριούπολη έκανε λόγο για μια από τις χειρότερες στιγμές του πολέμου.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν, νωρίτερα, τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα την περιοχή, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Ρώσοι κατέλαβαν νοσοκομείο στη Μαριούπολη

Υπό ρωσική ομηρεία βρέθηκαν εκατοντάδες ασθενείς και μέλη του προσωπικού του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση σε μαιευτήριο της Μαριούπολης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης τέθηκε υπό κατάληψη και 400 ασθενείς και προσωπικό αντιμετωπίζονταν ως όμηροι. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πάβλο Κυριλένκο, το περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας στα δυτικά προάστια της Μαριούπολης καταστράφηκε σχεδόν τις προάλλες, όμως το προσωπικό συνέχισε να περιθάλπει ασθενείς στο υπόγειο.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι σύμφωνα με εργαζόμενο στη δομή «οι Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top