ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους - Αλλαγή στην διενέργεια rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καταργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους - Αλλαγή στην διενέργεια rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους

Παρόλο που ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων και το ποσοστό θετικότητας αυξάνονται τις τελευταίες μέρες, η σταθερή κατάσταση στη μείωση των νοσηλειών αφήνει Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγους να συζητούν ακόμη κάποιες μικρές χαλαρώσεις.

Στο τραπέζι μάλιστα τις επόμενες μέρες θα πέσει και η συζήτηση που αφορά αλλαγές στην χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπως επίσης και αλλαγή στην διενέργεια rapid τεστ.

Πιο συγκεκριμένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», αναφέρει ότι, στην ατζέντα τον επιδημιολόγων είναι η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, αρχικά σε εξωτερικούς χώρους.

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο και για μείωση των rapid τεστ που γίνονται στα σχολεία, όπως επίσης και στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Πιο συγκεκριμένα οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα προσκομίζουν αρνητική βεβαίωση rapid τεστ κάθε 72 ώρες και όχι κάθε 48 όπως γίνεται τώρα σύμφωνα με το διάταγμα.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, επιβεβαίωσε πως στα πλάνα τον επιδημιολόγων και του Υπουργού Υγείας είναι οι πιο πάνω χαλαρώσεις, ωστόσο όμως τόνισε πως όλα αυτά βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση και αξιολόγηση.

«Βρίσκονται στην ατζέντα της επιστημονικής – συμβουλευτικής επιτροπής, είναι αν θέλετε η μείωση της συχνότητας των εξετάσεων, δηλαδή να μειωθεί ο αριθμός των εξετάσεων που διενεργούνται καθημερινά, άρα αυτό θα γίνει στοχευμένα σε κάποιες δραστηριότητες, σε κάποιους επαγγελματικούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά.

«Και ακόμη ναι και το ενδεχόμενο αν θα πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά και την διαφοροποίηση όσον αφορά την υποχρέωση για την χρήση της προστατευτικής μάσκας, όμως αυτά τα οποία συζητούνται σε εβδομαδιαίας βάση στις συσκέψεις, είναι εκεί που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή αν θέλετε για να προβούν σε αυτές τις εισηγήσεις, οι οποίες θα υποβληθούν και ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top