ΔΙΕΘΝΗ

Άμεση απάντηση Κιέβου σε Μόσχα: Οι θέσεις μας παραμένουν αμετάβλητες - Ζητούν κατάπαυση του πυρός

Άμεση απάντηση Κιέβου σε Μόσχα: Οι θέσεις μας παραμένουν αμετάβλητες - Ζητούν κατάπαυση του πυρός

Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δηλώνει η ουκρανική πλευρά απαντώντας σε Ρώσο διαπραγματευτή.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εξήγησε ότι το Κίεβο θέλει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός, σε απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και σε εγγυήσεις ασφαλείας.

"Οι ανακοινώσεις της ρωσικής πλευράς περιλαμβάνουν μόνο θέσεις με αιτήματα. Όλες οι ανακοινώσεις έχουν σκοπό, μεταξύ άλλων, να προκαλέσουν ένταση στα μέσα ενημέρωσης. Οι θέσεις μας παραμένουν αμετάβλητες. Κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας με συγκεκριμένες διατυπώσεις", έγραψε ο Ποντολιάκ σε ανάρτηση στο Twitter.

Tο ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, και η μη ένταξή της στο ΝΑΤΟ, είναι θέματα για τα οποία η Μόσχα και το Κίεβο συγκλίνουν περισσότερο στις διαπραγματευτικές τους θέσεις, υποστήριξε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Για «πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου» κατηγόρησε την Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε νέα επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε στον Πούτιν, ότι «ανησυχεί εξαιρετικά» για την κατάσταση στη Μαριούπολη, η οποία πλήττεται από συνεχείς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό γραφείο. Η κλήση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα, πρόσθεσε το Ελιζέ.

«Είχε ουσιαστική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν. Η γνώμη της Κομισιόν σχετικά με την αίτηση για ένταξη στην ΕΕ θα προετοιμαστεί εντός λίγων μηνών. Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και η ΕΚ έχουν λάβει οδηγίες. Προχωράμε μαζί στο στρατηγικό μας στόχο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος μετά την επικοινωνία του με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: skai.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top