ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε πετάμε τις μάσκες και τι αλλάζει στα τεστ - Όσα συζητούν Χατζηπαντέλας και επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε πετάμε τις μάσκες και τι αλλάζει στα τεστ - Όσα συζητούν Χατζηπαντέλας και επιδημιολόγοι

Σε νέα σύσκεψη θα καθίσουν σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας μαζί με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας με σκοπό να αξιολογήσουν την κατάσταση σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα τη χώρας και να συζητήσουν χαλαρώσεις όπως η άρση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά και η μείωση στην διενέργεια rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το θέμα για άρση της χρήσης της προστατευτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους θα συζητηθεί σήμερα, ωστόσο αρμόδια πηγή ανέφερε στο ThemaOnline, ότι μπορεί να πάρει μια μικρή παράταση για ακόμη 2 εβδομάδες, καθώς τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως υπάρχει μεταδοτικότητα στην κοινότητα.

Παράλληλα με τα πιο πάνω στο τραπέζι θα πέσει και η μείωση στη διενέργεια rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους πολίτες, δηλαδή από κάθε 48 ώρες που είναι υποχρεωτικό, να γίνει κάθε 72 ώρες. Άγνωστο όμως παραμένει αν η εφαρμογή αυτή θα ισχύει και για τους χώρους εστίασης ή αν θα παραμείνει κάθε 24 ώρες.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση του rapid τεστ στους εμβολιασμένους πολίτες για τους χώρους υψηλού κινδύνου όπως μουσικοχορευτικά κέντρα. Όπως μας δήλωσε η αρμόδια πηγή, αυτό θα εξεταστεί πιθανόν μετά το Πάσχα.

Όλα τα πιο πάνω αναμένεται να προταθούν σήμερα ενώπιον του Υπουργού Υγείας και αφού ακούσει τους επιδημιολόγους, θα παρουσιάσει τις εισηγήσεις ενώπιον του Υπουργικού και αναμένεται να «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις.

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι σίγουρο όμως ότι θα τεθεί η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 70 χρόνων και σε ανοσοκαταλμένους.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποφασιστεί η παράταση των υφιστάμενων μέτρων για ακόμη δυο εβδομάδες και στη συνέχεια να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και αυτό θα εξαρτηθεί από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας προβληματίζει αρκετά τους ειδικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς είναι πολύ πιθανόν να αυξηθούν και οι νοσηλείες και έτσι θέλουν να δώσουν ακόμη μια μικρή παράταση για να είναι σίγουρο πως ότι αποφάσεις παρθούν θα είναι με ασφάλεια και δεν θα φέρουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Κυριακή 20 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 3.698 νέα κρούσματα (Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων 4,9%), ενώ 143 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ εκ’ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση (ΜΕΘ: 0 εκτός αναπνευστήρα/8 διασωληνωμένοι, ΜΑΦ: 17)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top