Νεαρός έπαθε αμόκ και έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στην Αυστρία

Νεαρός έπαθε αμόκ και έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στην Αυστρία

Νεαρός που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 34, ρίχνοντας με ταχύτητα το όχημά του πάνω σε ένα πλήθος σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους του Γκρατς, στη νότια Αυστρία.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το όχημα, τύπου SUV, μπήκε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν από τους κυριότερους εμπορικούς πεζόδρομους της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Αυστρίας, παρασέρνοντας τους πεζούς που έκαναν βόλτα ή ψώνιζαν.

Ο οδηγός του, ένας Αυστριακός 26 ετών, συνελήφθη.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Χέρμαν Σουτσενχέφερ τόνισε ότι επρόκειτο για την πράξη ενός «ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου» ενώ ο αστυνομικός διευθυντής Γιόζεφ Κλάμινγκερ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, πρόσθεσε ο Σουτσενχέφερ.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από την τραγωδία.

Οι μάρτυρες είπαν στο αυστριακό πρακτορείο APA ότι το όχημα έτρεχε με περισσότερα από 100 χιλιόμετρα όταν μπήκε στον πεζόδρομο της Χέρενγκασε.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ψηφοφόροι χωρίς «στρατόπεδα»- Όταν τα πρόσωπα κυριαρχούν και πιέζουν το παλιό πολιτικό σύστημα

Βουλευτικές: Ψηφοφόροι χωρίς «στρατόπεδα»- Όταν τα πρόσωπα κυριαρχούν και πιέζουν το παλιό πολιτικό σύστημα

Η τελευταία δημοσκόπηση της Rai Consultants για λογαριασμό του Alpha Κύπρου δεν αποτυπώνει απλώς μια στιγμιαία εκλογική εικόνα· καταγράφει μια βαθιά αλλαγή στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι σαφές: οι πολίτες απομακρύνονται από τα κόμματα και στρέφονται στα πρόσωπα, αναζητώντας αξιοπιστία, ουσία και απαντήσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE