ΔΙΕΘΝΗ

Licia Ronzulli: Η πολιτικός που «μεγάλωσε» την κόρη της μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Licia Ronzulli: Η πολιτικός που «μεγάλωσε» την κόρη της μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ένας από τους λόγους για τους οποίους έγινε παγκοσμίως γνωστή η Ιταλίδα πολιτικός ήταν η τολμηρή χειρονομία της να παίρνει τη μικρή Vittoria μαζί της στα έδρανα, από τότε που το κοριτσάκι ήταν νεογέννητο.

Tο λήμμα της Ιταλίδας πολιτικού Licia Ronzulli στη Wikipedia έχει μια ομολογουμένως ασυνήθιστη πληροφορία: Ένας από τους λόγους για τους οποίους έγινε παγκοσμίως γνωστή ήταν γιατί συνήθιζε να παίρνει μαζί την κόρη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τότε που η μικρή Vittoria ήταν σχεδόν νεογέννητο.

Συγκεκριμένα, η τολμηρή χειρονομία της Ronzulli διαδόθηκε όταν ο «Guardian» δημοσίευσε πριν από δώδεκα χρόνια μια σειρά φωτογραφιών με την 35χρονη τότε ευρωβουλευτή να κουβαλάει το μωρό της στα έδρανα, μέσα σε μάρσιππο. Η ίδια συνέχισε, περιστασιακά, να παίρνει μαζί της το κοριτσάκι στη δουλειά, μέχρι που μεγάλωσε αρκετά ώστε να μπορεί να συμμετέχει κι εκείνο σε ψηφοφορίες, σηκώνοντας το χέρι του μαζί με τη μαμά του.

Επρόκειτο, ουσιαστικά, για ένα ασυνήθιστο statement, με το οποίο η πολιτικός θέλησε να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες. Όπως είχε πει, τότε, σε συνέντευξή της: «Κάνουμε πολλή δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οποία ο Τύπος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον. Και μετά φέρνω το μωρό μου και όλοι θέλουν να μου πάρουν συνέντευξη. Αυτή η χειρονομία, ωστόσο, ήταν πρωτίστως μητρική, όχι τόσο πολιτική: έδειχνε ότι ήθελα να περάσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με την κόρη μου, και να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν αυτή την ευκαιρία (να φέρουν τα παιδιά τους στη δουλειά) και ότι πρέπει να το συζητήσουμε».

«Κάνουμε πολλή δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οποία ο Τύπος δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον. Και μετά φέρνω το μωρό μου και όλοι θέλουν να μου πάρουν συνέντευξη».

Πρόσφατα συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε μια από τις εμβληματικές πλέον φωτογραφίες της Ronzulli, με τη Vittoria δύο ετών πλέον στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ίδια την κοινοποίησε στο λογαριασμό της στο Instagram, σχολιάζοντας ότι «μετά από τόσα χρόνια, η συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για υπερβολικά πολλές γυναίκες, που δεν θέλουν να απαρνηθούν τη μητρότητα αλλά καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε παιδιά και καριέρα».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Ιταλίδας πολιτικού:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Licia Ronzulli (@liciaronzulli)

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top