ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου για επάρκεια τροφίμων στην Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου για επάρκεια τροφίμων στην Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, για την αξιολόγηση ενδεχόμενων ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας.

Την σύσκεψη ανακοίνωσε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί σύσκεψη με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αντικείμενο θα είναι και το θέμα αποθεμάτων και των κινδύνων που θα αντιμετωπίσουμε. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να μην έχουμε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τη θεσμοθέτηση έκτακτης εισφοράς σε εταιρίες ενέργειας που αποκόμισαν υπερκέρδη από την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι έχει δοθεί οδηγία στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το σχετικό πόρισμα, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας με πολιτικές που στηρίζουν τους ευάλωτους και με πράξεις απαντάμε στους μύθους περί ανοχής της αισχροκέρδειας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Όπως υποστήριξε σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιριών, οι παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στοχεύουν «το 90% των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας να επιστραφεί στην κοινωνία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, οι οποίοι, όπως είπε, «θα συνεχιστούν χωρίς ανοχή».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε και στον νόμο που ψηφίστηκε χθες, στον οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που προβλέπουν στενή παρακολούθηση σε 7 κατηγορίες προϊόντων, όπου οι εταιρείες σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας θα πρέπει να υποβάλλουν εντός δυο ημερών από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ τα αποθέματα σε πρώτες ύλες για την παραγωγή, μεταξύ των οποίων λιπάσματα ζωοτροφές, σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι άλευρα και φυτικά έλαια εκτός ελαιολάδου.

«Η μη συμμόρφωση επισύρει κατάσχεση και πρόστιμο έως 100 χιλ. ευρώ», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top