ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Φουρλάς: «Ο Ελληνισμός απέδειξε ότι ενωμένος μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο»

Λ. Φουρλάς: «Ο Ελληνισμός απέδειξε ότι ενωμένος μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο»

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα του μεγαλείου του αδούλωτου Ελληνισμού, πνευματικής σωτηρίας και απελευθέρωσης.

Η ανάκληση στη μνήμη μας των μεγάλων εθνικών στιγμών της ιστορίας, θα πρέπει να λειτουργεί ως μια ευκαιρία για να αντλούμε διδάγματα, να παραδειγματιζόμαστε από συμπεριφορές και στάσεις ζωής και να υιοθετούμε αξίες, αντιλήψεις και αρετές, που φώτισαν και καθοδήγησαν τους ήρωές μας σε άλλες χρονικές στιγμές στις ιστορικές σελίδες του Έθνους.

Βλέποντας τον πραγματικό σκοπό του Αγώνα των Ελλήνων του 1821, που ήταν η επιβίωση του Ελληνισμού με αξιοπρέπεια και ελευθερία, πρέπει να αντιληφθούμε ότι και δικός μας στόχος σήμερα με βάση την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εθνικό μας ζήτημα είναι ακριβώς ο ίδιος. Η επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο, η προστασία των δικαιωμάτων μας και η διεκδίκηση της επιστροφής των κατεχόμενων εδαφών μας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παλεύει εδώ και περίπου μισό αιώνα, για να απαλλαχτεί από την κατοχή, την αδικία, αλλά και από όλες τις οδυνηρές συνέπειες που επέφερε η τουρκική εισβολή του 1974. Ατέρμονες διαπραγματεύσεις, συνομιλίες και συζητήσεις, δεν επέφεραν μέχρι τώρα κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθότι ερχόμαστε κάθε φορά αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της Τουρκίας και τις παράλογες απαιτήσεις της.

Τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Ότι συμβαίνει σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία, πρέπει να έχει προβολή και αναγωγή στο Κυπριακό. Όλα πρέπει να ξεκινάνε και να γυρνάνε γύρω από εκεί, διότι αν χαθεί η Κύπρος θα μιλάμε για τη γεωπολιτική εξαύλωση του Ελληνισμού συνολικά.

Αν κάνουμε μια αναγωγή των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο με βάση τα μεγέθη της Ουκρανίας, εκεί οι νεκροί θα έφταναν τους 280 000, οι αγνοούμενοι στις 113 000, οι πρόσφυγες τα 14 εκατομμύρια και το καταληφθέν έδαφος στα 220 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή την έκταση της Αγγλίας. Αυτά πρέπει να τα λέμε για να αποτυπώσουμε το μέγεθος της τραγωδίας στην Κύπρο.

Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την πνευματική και πολιτική παράδοση στην οποία στηρίχθηκε η Επανάσταση του ‘21, που δεν εξετάζεται μόνο ως στρατιωτικό γεγονός πανευρωπαϊκής ακτινοβολίας αλλά και ως πνευματικός αγώνας ενός λαού που πιστεύει στην αξία της ιδέας και υπηρετεί σε όλες τις εποχές, τις ακατάλυτες αρχές της ελευθερίας και της αρετής.   

Γνωρίζω, όπως κάθε Κύπριος τι σημαίνει πόλεμος, προσφυγιά, ξεριζωμός. Καταφέραμε μέσα σε 48 ώρες να επιβάλουμε τέτοιες ισχυρές κυρώσεις στη Ρωσία, κάτι που δεν πράξαμε εδώ και σχεδόν 48 χρόνια που η Τουρκία κατέχει με τη βία των όπλων τη μισή μας πατρίδα. Κατήγγειλα με επιστολή μου προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την εχθρική στάση της Τουρκίας έναντι των κυρώσεων που υπεβλήθηκαν προς τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Υποδεικνύω παράλληλα, την ανάγκη ύπαρξης ίδιας αντίδρασης σε όλες τις περιπτώσεις εισβολής και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Αγώνας του ‘21 αποτελεί φάρο ώστε να ενεργούμε συλλογικά για την προάσπιση της Διεθνούς Νομιμότητας, αποφεύγοντας την εφαρμογή της πολιτικής των δύο μέτρων και των δύο σταθμών.  Μόνο έτσι θα διατηρηθεί η ευρωπαϊκή αξιοπιστία.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top