Κατεχόμενα: Δεν πήραν όλα τα λεφτά από την Τουρκία - «Ούτε χρήματα, ούτε αξιοπρέπεια»

Κατεχόμενα: Δεν πήραν όλα τα λεφτά από την Τουρκία - «Ούτε χρήματα, ούτε αξιοπρέπεια»

Δεν έχει φτάσει ακόμη στα κατεχόμενα από την Τουρκία μεγάλο μέρος των χρημάτων που προνοεί το «οικονομικό πρωτόκολλο» για το 2021, γράφει η «Γιενί Ντουζέν».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), όπως σημειώνει η εφημερίδα, το «πρωτόκολλο», το οποίο υπογράφηκε την προηγούμενη περίοδο με την Τουρκία, προνοούσε βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων 250 εκατομμυρίων Τουρκικών Λιρών (ΤΛ). Μέχρι στιγμής από αυτό το ποσό μόνο το 1 δισεκατομμύριο, 833 χιλιάδες έχει φτάσει στα κατεχόμενα.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Τζενκ Μουτλούγακαλί, υπό τον τίτλο «Ούτε χρήματα, ούτε αξιοπρέπεια», γράφει ότι για τη στήριξη των «δημόσιων» οικονομικών καταβλήθηκαν 491 εκατομμύρια 584 χιλιάδες ΤΛ, από τα οποία 141 χιλιάδες ΤΛ χρησιμοποιήθηκαν για αποζημίωση περιουσιών των Ελληνοκυπρίων. Η «επιχορήγηση» που δόθηκε στον πραγματικό τομέα ανήλθε σε 126 εκατ. 937 χιλιάδες ΤΛ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE