Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Ν. Παρισινού: Η Κυβέρνηση επιδιώκει τη δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

25.03.2022
10:13
Πολιτική

Η Κυβέρνηση επιδιώκει τη δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτύχουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα, που να διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του λαού μας στη γη των προγόνων του, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού σε ομιλία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά στην πανηγυρική δοξολογία για τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955.


«Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία απομακρύνει διαρκώς και με διάφορα προσχήματα την προοπτική του διαλόγου, εμείς, όπως έχει επανειλημμένα διακηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή να εμπλακούμε με όλη την καλή θέληση στη διαπραγματευτική διαδικασία, έτσι όπως την έχει καθορίσει ο ΓΓ του ΟΗΕ», υπογράμμισε.

Η κ. Παρισινού τόνισε ότι «η Κυβέρνηση καταβάλλει στοχευμένες προσπάθειες ώστε η ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ, η αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι η λύση πρέπει να εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και η αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας, να αποτελέσουν παράγοντες που θα συμβάλουν θετικά στην προσπάθειά μας να φτάσουμε σε μια σωστή λύση».

«Θέλουμε να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευαίσθητη, αλλά και ταλαιπωρημένη από τις συνεχείς διαμάχες ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε.

Επίσης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι «μέσα από αυτές μας τις προσπάθειες, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για εκσυγχρονισμό του κράτους μας και έξοδο από τις οικονομικές περιπέτειες των τελευταίων χρόνων, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενιών μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και προόδου».

Ανέφερε ότι «αυτή την ώρα στις κρίσιμες ώρες που η ανθρωπότητα βιώνει λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπροσωπεί τη χώρα μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Ισότιμα με τα δημοκρατικά κράτη της ηπείρου μας, συναποφασίζουμε για το μέλλον, υπερασπιζόμενοι αρχές και αξίες», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι «η χώρα μας μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε παρά να είναι υπερασπιστής και υπέρμαχος του διεθνούς δικαίου».

Αναφερόμενη στις εθνικές επετείους, της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955, η κ. Παρισινού είπε μεταξύ άλλων ότι «τα ιδεώδη που εκφράζουν, οι πράξεις ηρωισμού που περικλείουν και το δημόσιο πνεύμα που ακτινοβολούν, έχουν καταστήσει τόσο την 25η Μαρτίου 1821 όσο και την 1η Απριλίου 1955 σταθμούς καθοριστικούς για την πορεία του ελληνικού έθνους».

Ανέφερε ότι ανάμεσα στα δυο αυτά ιστορικά γεγονότα υπάρχει στενή σχέση και πρόσθεσε ότι «ο κυπριακός Απελευθερωτικός Αγώνας του 1955-59 δεν μπορεί παρά να θεωρείται ως προέκταση του μεγάλου εκείνου ξεσηκωμού, της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθότι αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης».

Είπε ακόμη ότι «οι εθνικές επέτειοι, που γιορτάζουμε σήμερα δεν είναι μόνο ευκαιρίες μνήμης και απόδοσης τιμής στους ηρωικούς νεκρούς μας».

Η κ. Παρισινού είπε ότι είναι ταυτόχρονα και μέσα παιδείας, είναι τα ελεύθερα και ανοικτά σχολεία της ιστορίας για το σύνολο του λαού. Δάσκαλοι στα σχολεία αυτά είναι οι ίδιοι οι ήρωες.