ΔΙΕΘΝΗ

Κόλαση φωτιάς στη Λβιβ από πυραυλικές επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Πέντε τραυματίες

Κόλαση φωτιάς στη Λβιβ από πυραυλικές επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Πέντε τραυματίες

Δύο πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Λβιβ στη δυτική Ουκρανία σήμερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, έγινε γνωστό από τον περιφερειακό κυβερνήτη Μαξίμ Κοζίτσκι, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της πρώτης επίθεσης, όπως όλα δείχνουν, εντός των ορίων της πόλης.

Το Λβιβ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία, είχε μέχρι στιγμής σχετικά γλυτώσει από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες που έχουν ισοπεδώσει ουκρανικές πόλεις σε κοντινότερη απόσταση με τη Ρωσία, από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Όμως, οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σήμερα, αφότου δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα.

«Σημειώθηκαν δύο βομβαρδισμοί εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης λίγο μετά σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενος έναν πρώτο απολογισμό.

«Μείνετε στα καταφύγια! Μην βγαίνετε στους δρόμους!», συμπλήρωσε.

Σε μια διαδικτυακή ανάρτηση, ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίγι Σαντόβιγι έκανε γνωστό πως δεν επλήγησαν πολυκατοικίες από τις επιδρομές, από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες μια βιομηχανική εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN μετέδωσε ότι στις 4.30 ακούστηκαν  ισχυρές εκρήξεις και περίοικοι ανέφεραν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι μέσα στον αστικό ιστό.

Και νέα επίθεση με πυραύλους

Ο δήμαρχος του Λβιβ δήλωσε πως ένας ακόμη πύραυλος έπληξε την πόλη στη δυτική Ουκρανία σήμερα, λίγο αφότου δύο πύραυλοι πλήξουν τα περίχωρά της.

Ο δήμαρχος Αντρίγι Σαντόβιγι είπε πως σημειώθηκε μία ακόμη επιδρομή. «Ένας ακόμη πύραυλος έπληξε το Λβιβ», έκανε γνωστό σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές σημείο της επίθεσης. Είπε πως ο βομβαρδισμός κατέστρεψε υποδομές, όχι όμως πολυκατοικίες.

Όπως είναι γνωστό η πόλη Λβιβ απέχει όχι περισσότερο από 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και από την έναρξη του πολέμου μετατράπηκε σε μια σημαντική βάση στα μετόπισθεν για την ενίσχυση των πόλεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και για την πρώτη υποδοχή των προσφύγων.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Κίεβο, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Το πρωί ο δήμαρχος είπε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραταθεί και θα ισχύει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου.

Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει ως είχε, δηλαδή από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Κυριακής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top