Ανακαταλαμβάνουν εδάφη οι Ουκρανοί – Ανακοίνωσαν την απελευθέρωση του Τροστίανετς

Ανακαταλαμβάνουν εδάφη οι Ουκρανοί – Ανακοίνωσαν την απελευθέρωση του Τροστίανετς

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Τροστίανετς, στο βορειοανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες με τους Ρώσους στρατιώτες μαίνονται, είπε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

«Η πόλη Τροστίανετς, στην περιοχή του Σούμι, απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής», έγραψε το υπουργείο στο Telegram, επικαλούμενο την 93η ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ανάκτηση αυτής της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Σούμι και μετρούσε περίπου 20.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, φαίνεται να αποτελεί μια σημαντική πρόοδο του ουκρανικού στρατού, ο οποίος εξαπέλυσε αντεπιθέσεις σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με το Κίεβο, το Τροστίανετς είχε καταληφθεί από τη ρωσική μεραρχία τεθωρακισμένων Kantemirovskaïa.

«Ο ρωσικός στρατός έφυγε από το Τροστίανετς εγκαταλείποντας όπλα, εξοπλισμούς και πυρομαχικά», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου Άμυνας, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται Ουκρανοί στρατιωτικοί και άμαχοι, μεταξύ κτιρίων που έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν αυτοί οι ισχυρισμοί από ανεξάρτητη πηγή.

 ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Έστειλε επιστολή στον Γκουτέρες - Ζητά παρέμβαση για συλλήψεις Τ/κ για σφετερισμό

Ερσίν Τατάρ: Έστειλε επιστολή στον Γκουτέρες - Ζητά παρέμβαση για συλλήψεις Τ/κ για σφετερισμό

Με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, καταγγέλλει -όπως αναφέρει- την «καταπιεστική και εχθρική πολιτική» της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, εντείνεται συνεχώς.