ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις πετρελαιοειδών στην Κύπρο - Μειώθηκαν τα ολικά αποθέματα

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις πετρελαιοειδών στην Κύπρο - Μειώθηκαν τα ολικά αποθέματα

Μεγάλη αύξηση 37,7% σημείωσαν τον Φεβρουάριο 2022 οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021, και έφτασαν τους 115.952 τόνους, ενώ μείωση παρουσίασαν τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.

Άνοδος σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (230,8%) και σε πλοία (228,4%), καθώς και στις πωλήσεις ελαφρού (120,5%) και βαρέος (71,5%) μαζούτ, υγραερίου (16,6%), βενζίνης (15,1%), πετρελαίου θέρμανσης (13,0%) και κηροζίνης (7,1%).

Αντίθετα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, μείωση καταγράφηκε στις πωλήσεις ασφάλτου (-31,4%) και πετρελαίου κίνησης (-0,9%).

Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 8,9% στους 53.815 τόνους.

Εξάλλου, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2022, σημείωσαν άνοδο 3,1%.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, οι πωλήσεις της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,0%, του πετρελαίου κίνησης κατά 7,5%, ενώ οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα κατέγραψαν πτώση 3,7%.

Τέλος, τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Φεβρουαρίου 2022 μειώθηκαν κατά 12,8% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top