ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΑΚΕΛ με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κύπρο

Συνάντηση ΑΚΕΛ με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κύπρο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είχε σήμερα 28/3 συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ και τετραμελή αντιπροσωπεία της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών στην Κύπρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΑΚΕΛ ο επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού και Μέλος του Πολιτικού Γραφείου Τουμάζος Τσιελεπής και η Σταύρη Καλοψιδιώτου μέλος του Γραφείου Κυπριακού και της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και την προοπτική ανάληψης πρωτοβουλιών που να επιτρέπουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν το 2017 και παρέθεσε στον κ. Στιούαρτ το σκεπτικό γύρω από την πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε κατά τη συνάντηση στην υιοθέτηση μέτρων που να αποκαθιστούν την ελπίδα του συνόλου των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στην προοπτική της συνολικής επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Στέφανος Στεφάνου καλωσορίζοντας τον κ. Στιούαρτ στα νέα του καθήκοντα υπογράμμισε την πάγια δέσμευση του ΑΚΕΛ για λύση εντός του συμφωνημένου πλαισίου και συνεργασία με την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top