ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίπλαρος: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στο ΓεΣΥ - Προοπτική ίδρυσης Κέντρου Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Κύπρο

Δίπλαρος: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στο ΓεΣΥ -  Προοπτική ίδρυσης Κέντρου Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Κύπρο

Με επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, και τη διεύθυνση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος, μεταφέρει καταγγελίες ασθενών για σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων που συνταγογραφούνται μέσω ΓεΣΥ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, "για ορισμένα φάρμακα τα οποία διατίθενται μέσω ΓεΣΥ παρουσιάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα έλλειψη στα ιδιωτικά φαρμακεία ή, ενώ παρέχονται μέσω ΓεΣΥ και βρίσκονται σε απόθεμα, διατίθενται μόνο για αγορά εκτός ΓεΣΥ, όπως είναι τα κορτιζονούχα σκευάσματα. Ταυτόχρονα, αριθμός φαρμάκων, απαραίτητων για τις θεραπείες κυρίως χρόνιων ασθενών, δεν διατίθενται εντός ΓεΣΥ ή διατίθενται με μεγάλο κόστος συμπληρωμής για τον δικαιούχο".

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος καλεί τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΥ να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας σχετικά με το θέμα.

Κέντρο Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών

Για τη μελέτη προοπτική ίδρυσης Κέντρου Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Κύπρο ο Ευθύμιος Δίπλαρος καλεί το Υπ. Υγείας μέσω δεύτερης επιστολής να ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή ενώ σημειώνει και τη δυνατότητα δημιουργίας Τμήματος Παρακολούθησης Καρδιοπαθών με συσκευές LVAD.

Δείτε αυτούσιες τις επιστολές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top