Πέφτουν για τα πεζοδρόμια - Άρχισε η κοπή των αιωνόβιων δέντρων στην Πάφο

Πέφτουν για τα πεζοδρόμια - Άρχισε η κοπή των αιωνόβιων δέντρων στην Πάφο

Ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες αναβάθμισης της κεντρικής Λεωφόρου Γρίβα Διγενή στην Πάφο και στο πλαίσιο των εργασιών αποκόπτονται δέντρα, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την περιοχή για δεκάδες χρόνια.

Στα δέντρα περιλαμβάνονται κυρίως πεύκα και κυπαρίσσια, κάποια αιωνόβια, τα οποία σύμφωνα με τους μελετητές του έργου, λόγω της διαπλάτυνσης και της δημιουργίας πεζοδρομίων δεν μπορούν να διατηρηθούν.

Σημειώνεται πως την αντίθεση τους με την πρόθεση κοπής 15 περίπου δέντρων, ηλικίας πέραν των 60 ετών, στα πλαίσια της ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου Γρίβα Διγενή εξέφρασε η Πρωτοβουλία «100 χιλιάδες δέντρα στην Πάφο», κάνοντας λόγο για «υποβάθμιση ενός από τους πιο ιστορικούς και πιο συμβολικούς δρόμους της πόλης» με σχετική εκδήλωση που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.