Άνοδος και στις τιμές στο κοτόπουλο - «Αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει μέσα στην αγορά...ο καταναλωτής βάλει τα που παντού» - Βίντεο

Άνοδος και στις τιμές στο κοτόπουλο - «Αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει μέσα στην αγορά...ο  καταναλωτής βάλει τα που παντού» - Βίντεο

Για την άνοδο στις τιμές στο κοτόπουλο μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλή Μέρα, ο Πέτρος Μιντίκκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Πτηνοτρόφων.

Αρχικά ο κ. Μιντίκκης επισήμανε πως λίγο πάνω, λίγο κάτω από τα 4 ευρώ, υπάρχει παντως μια αύξηση στην τιμή του κοτόπουλου.

«Η αύξηση που έχει επιβληθεί είναι γύρω στα 60-70 σεντς, τώρα το 1.5 ευρώ νομίζω είναι υπερβολή», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν θα φτάσει το 1,5 ευρώ η αύξηση απάντησε «όπως τα βλέπουμε τα πράγματα και η προσπάθεια μας εμάς και των παραγωγών είναι να απορροφήσουμε ένα σημαντικό κόστος διότι σίγουρα δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε περισσότερο τον καταναλωτή αφού αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει τώρα μέσα στην αγορά, ο καταναλωτής βάλει τα που παντού.»

Συνέχισε λέγοντας πως πρέπει και ο παραγωγός να επιβιώσει και να συντηρήσει, τη δική του οικογένεια, αλλά πως ταυτόχρονα υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες οικογένειες που πρέπει να συντηρηθούν.

«Η προσπάθεια είναι να επιβιώσει η κάθε μονάδα παραγωγής αλλά ταυτόχρονα να βγαίνει και στην αγορά ένα προϊόν το οποιο είναι προσιτό στον καταναλωτή και νομίζω ότι το κοτόπουλο είναι συγκριτικά το πιο φθηνό κρέας στην αγορά αυτή τη στιγμή», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως από τη στιγμή που για να τραφεί ένα ζώο είτε κοτόπουλο είτε αρνί είτε χείρος, σίγουρα βασίζεται πάνω στα εισαγόμενα σιτηρά, τότε αναπόφευκτα θα επηρεαστεί και το κόστος των πτηνών. Οι τιμές των σιτηρών και της σόγειας έχουν ουσιαστικά διπλασιαστεί τους τελευταίους 6 μήνες, εξακρίβωσε.

«Με τα δεδομένα σήμερα και τις τιμες διεθνώς, αν παραμείνουν εκεί, η προσπάθεια τουλάχιστον εμάς των πτηνοτρόφων είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα των τιμών, αν τα καταφέρουμε να μην αυξήσουμε περαιτέρω, αλλά κι αν χρειαστεί να το κάνουμε να είναι μια πολύ μικρή αύξηση», δήλωσε.

Τόνισε πως τα σιτηρά από 200 πήγαν στο 400, 420, οπότε απο εδώ και πέρα οτιδήποτε δούμε στις τιμές σίγουρα δεν θα είναι κάτι που δεν αναμένεται.

Πιθανώς να δούμε και περαιτέρω αυξήσεις, είπε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE