ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος και στις τιμές στο κοτόπουλο - «Αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει μέσα στην αγορά...ο καταναλωτής βάλει τα που παντού» - Βίντεο

Άνοδος και στις τιμές στο κοτόπουλο - «Αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει μέσα στην αγορά...ο  καταναλωτής βάλει τα που παντού» - Βίντεο

Για την άνοδο στις τιμές στο κοτόπουλο μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλή Μέρα, ο Πέτρος Μιντίκκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Πτηνοτρόφων.

Αρχικά ο κ. Μιντίκκης επισήμανε πως λίγο πάνω, λίγο κάτω από τα 4 ευρώ, υπάρχει παντως μια αύξηση στην τιμή του κοτόπουλου.

«Η αύξηση που έχει επιβληθεί είναι γύρω στα 60-70 σεντς, τώρα το 1.5 ευρώ νομίζω είναι υπερβολή», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν θα φτάσει το 1,5 ευρώ η αύξηση απάντησε «όπως τα βλέπουμε τα πράγματα και η προσπάθεια μας εμάς και των παραγωγών είναι να απορροφήσουμε ένα σημαντικό κόστος διότι σίγουρα δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε περισσότερο τον καταναλωτή αφού αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει τώρα μέσα στην αγορά, ο καταναλωτής βάλει τα που παντού.»

Συνέχισε λέγοντας πως πρέπει και ο παραγωγός να επιβιώσει και να συντηρήσει, τη δική του οικογένεια, αλλά πως ταυτόχρονα υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες οικογένειες που πρέπει να συντηρηθούν.

«Η προσπάθεια είναι να επιβιώσει η κάθε μονάδα παραγωγής αλλά ταυτόχρονα να βγαίνει και στην αγορά ένα προϊόν το οποιο είναι προσιτό στον καταναλωτή και νομίζω ότι το κοτόπουλο είναι συγκριτικά το πιο φθηνό κρέας στην αγορά αυτή τη στιγμή», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως από τη στιγμή που για να τραφεί ένα ζώο είτε κοτόπουλο είτε αρνί είτε χείρος, σίγουρα βασίζεται πάνω στα εισαγόμενα σιτηρά, τότε αναπόφευκτα θα επηρεαστεί και το κόστος των πτηνών. Οι τιμές των σιτηρών και της σόγειας έχουν ουσιαστικά διπλασιαστεί τους τελευταίους 6 μήνες, εξακρίβωσε.

«Με τα δεδομένα σήμερα και τις τιμες διεθνώς, αν παραμείνουν εκεί, η προσπάθεια τουλάχιστον εμάς των πτηνοτρόφων είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα επίπεδα των τιμών, αν τα καταφέρουμε να μην αυξήσουμε περαιτέρω, αλλά κι αν χρειαστεί να το κάνουμε να είναι μια πολύ μικρή αύξηση», δήλωσε.

Τόνισε πως τα σιτηρά από 200 πήγαν στο 400, 420, οπότε απο εδώ και πέρα οτιδήποτε δούμε στις τιμές σίγουρα δεν θα είναι κάτι που δεν αναμένεται.

Πιθανώς να δούμε και περαιτέρω αυξήσεις, είπε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top