Ουκρανία: Αναμένουν θετικές εξελίξεις στην απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

Ουκρανία: Αναμένουν θετικές εξελίξεις στην απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

Επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση ανθρώπων από τις πολιορκημένες περιοχές της Ουκρανίας σχεδιάζονται για σήμερα, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, ενώ σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία περιμένει καλές ειδήσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όσον αφορά στην απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Στους σχεδιαζόμενους διαδρόμους περιλαμβάνονται ένας για ανθρώπους που απομακρύνονται με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς από τη Μαριούπολη και με λεωφορεία για τους κατοίκους της Μαριούπολης που φεύγουν από το Μπερντιάνσκ, δήλωσε η Βερεστσούκ.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE