ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά για τον οικισμό Βερεγγάρια στον ΥΠΕΣ ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών

Απαντά για τον οικισμό Βερεγγάρια στον ΥΠΕΣ ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών

Την άμεση αποξήλωση των αμιάντων από τον πρώην βρετανικό οικισμό Βερεγγάρια, στα Κάτω Πολεμίδια, και την προώθηση των αναγκαίων ενεργειών για αξιοποίηση του χώρου, ζητά εκ νέου ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος ανακοίνωσε πως αύριο το θέμα θα τεθεί σε σύσκεψη των Υπουργείων Εσωτερικών και Μεταφορών, της Επαρχιακής Διοίκησης και όλων των εμπλεκομένων, με στόχο τη διαμόρφωση πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για οριστική επίλυση του προβλήματος.

Σε σημερινή επιστολή του προς τον κ. Χάσικο, ο οποίος είχε διερωτηθεί τι είχε κάνει η δημοτική αρχή όταν ήταν άλλοι στην εξουσία, ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργίου αναφέρει πως είναι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια με του Άγγλους,  περιήλθε στην κτήση της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οικισμός Βερεγγάρια, ο οποίος εγκαταλείφτηκε το 1998.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει, από την πρώτη στιγμή που αποχώρησαν οι ‘Άγγλοι, ενεργοποιήθηκε ώστε το Κράτος - η Κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει το θέμα με αποφασιστικότητα και σημείωσε πως «δεν σταματήσαμε ποτέ να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε ανεξαρτήτως κυβερνήσεων».

«Κάναμε κατορθωτό, στο πλαίσιο Αναθεώρησης του Τοπικού Σχεδίου, η γη αυτή να χαρακτηρίζεται σήμερα ως χώρος για εκπαιδευτικές χρήσεις», αναφέρει ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών στην επιστολή του, ζητώντας «και μάλιστα έντονα», όπως το συντομότερο η Κυβέρνηση προχωρήσει σε καθαρισμό του οικισμού από τη ξηρά βλάστηση σε ετήσια βάση και να υπάρξει προστασία και φρούρηση του οικισμού από παντός είδους παρανομίες.

Ο Γιώργος Γεωργίου ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών όπως προχωρήσουν οι ενέργειες και αποφάσεις για αξιοποίηση του χώρου, στη βάση του Τοπικού Σχεδίου και με τη συνεργασία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και όπως άμεσα αποξηλωθούν οι αμίαντοι από τις στέγες του οικισμού, οι οποίοι «αποτελούν σοβαρό κίνδυνο».

Υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος παραμένει στη διάθεση της Κυβέρνησης για την από κοινού μελέτη του θέματος και την αξιοποίηση του οικισμού, ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών υποδεικνύει ότι «είμαστε και παραμένουμε προσγειωμένοι, ταγμένοι να υπηρετούμε τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top