ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε βγαίνουμε έξω χωρίς τις μάσκες - Οι χαλαρώσεις που θα ανακοινωθούν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε βγαίνουμε έξω χωρίς τις μάσκες - Οι χαλαρώσεις που θα ανακοινωθούν

Σε μια μορφή κανονικότητας φαίνεται να οδηγείται και η Κύπρος, σε ό,τι αφορά το θέμα της πανδημίας, καθώς όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουμε χαλαρώσεις που βλέπουμε σε διάφορες χώρες, αφήνοντας σιγά σιγά πίσω τον κορωνοϊό με μέτρα προστασίας φυσικά.

Χαλαρώσεις αναμένεται να έχουμε σε δυο βασικά θέματα που είναι η κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και τη μείωση των τεστ. Όπως όλοι θυμόμαστε αυτά τα ζητήματα έχουν τεθεί ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο μια έξαρση που υπήρξε έβαλε τους ειδικούς σε σκέψεις για να δώσουν μια μικρή παράταση.

Οι συζητήσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη στην σύσκεψη που θα έχει ο Υπουργός Υγείας με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας και οι προτάσεις θα πάνε για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.

Όλα δείχνουν πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν χαλαρώσεις για αυτά τα θέματα, κάτι που σχολίασε και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας σε χθεσινές δηλώσεις του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη όπου αναμένονται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

«Μετά χαράς βλέπω πολλές χώρες στην Ευρώπη να μην έχουν μέτρα, αλλά πρέπει να δούμε ότι στην Κίνα έχουν διαφορετικά μέτρα, άρα είναι κάποιες καταστάσεις που τις βλέπουμε πολύ προσεκτικά. Θέλω να αναφέρω ότι οι επιστήμονες και η συμβουλευτική επιτροπή μελετούν όλα τα δεδομένα προσεκτικά. Θα έχουμε συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένω τις εισηγήσεις τους και με βάση αυτές, θα πάνε οι ανάλογες προτάσεις στο Υπουργικό την επόμενη Πέμπτη» είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να αναφέρω όμως ότι τις αποφάσεις μας εμείς σαν χώρα τις λαμβάνουμε με βάση των δικών μας δεδομένων και όχι με βάση το τι κάνουν οι άλλες χώρες. Θέλω να σας υπενθυμίσω τα lock down που είχαν οι άλλες χώρες και εμείς δεν τα είχαμε, άρα βάσει των δικών μας δεδομένων θα λάβουμε και τις αποφάσεις. Πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την Πέμπτη, αλλά να γνωρίζετε ότι θα κάνουμε ότι είναι πιο ορθό για τον κόσμο»

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Κυριακή 03 Απριλίου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2.853 νέα κρούσματα (ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων 3,62%) και δυο νέους θανάτους. Την ίδια ώρα 203 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, 27 σε σοβαρή κατάσταση (ΜΕΘ: 1 εκτός αναπνευστήρα/8 διασωληνωμένοι, ΜΑΦ: 18)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top